Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 16:35

120 ΚΑΤΑΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και μέλη,

Ανέλαβα την Προεδρία του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας σε μια πολύ αρνητική συγκυρία για τις σχολές και τους δασκάλους της Γιόγκα. Καθώς διαβάζετε αυτό το κείμενο εκκρεμούν 120 καταγγελίες των γυμναστών στην Περιφέρεια Αττικής και 20 στην Περιφέρεια Θεσ/νίκης.

Συγκεκριμένα υπάρχει μια προσπάθεια να χαρακτηριστούν οι σχολές γιόγκα γυμναστήρια και να υπαχθούν υποχρεωτικά στο Π.Δ. 219/2006 περί γυμναστηρίων άθλησης.

Από το 2008 που έχει συσταθεί ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας με μέλη από όλα τα συστήματα της Γιόγκα καθώς και παλαιούς και νέους δασκάλους Γιόγκα, έχουν αρχίσει οι προσπάθειες αναγνώρισης και κατοχύρωσης των σχολών και των δασκάλων της Γιόγκα.

Ο Σύλλογος έχει υποβάλλει υπομνήματα στο υπουργείο πολιτισμού για την σύνταξη ενός καινούργιου Προεδρικού Διατάγματος που θα ρυθμίζει την λειτουργία των σχολών Γιόγκα αλλά΄και την εκπαίδευση, πιστοποίηση και αναγνώριση του επαγγέλματος του Δασκάλου Γιόγκα .

Ακόμα συμμετέχει στην υπό ίδρυση Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιόγκα που θα παίξει θεσμικό ρόλο στα παραπάνω.

Μπορείτε να εγγραφείτε  είτε στον Σύλλογο αν είστε δάσκαλοι ή σχολές είτε στην Ομοσπονδία αν είστε Σύλλογος ή ΚΟΙΝΣΕΠ.

Αν χρησιμοποιείτε το ΚΑΔ 93.13.10.01 - Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ) -  είναι σίγουρο ότι θα σας επισκεφθεί συνεργείο της Περιφέρειας για την συμμόρφωση σας με το ΠΔ 219/2006.

Αν χρησιμοποιείτε άλλο ΚΑΔ και το συνεργείο σας ζητήσει την παραπάνω συμμόρφωση, δηλώστε ότι κάνετε γιόγκα σεμιναριακά και ότι το βάρος είναι στην αγωγή της αναπνοής και του νου και ότι δεν χρησιμοποιείτε όργανα. Αν παρόλα αυτά σας γράψουν, στείλτε μας άμεσα το έγγραφο για να αντιδράσουν οι νομικοί μας σύμβουλοι με πιθανά ένδικα μέσα.

Η ενεργή παρουσία και  συμμετοχή σας είναι απαραίτητη. Αντιδράστε πριν είναι πολύ αργά !

Αγάπη κ Φως

Αριστοτέλης Gurujiwan S. Καραγκούνης

Πρόεδρος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας / Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα Ελλάδας

Δήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στο υπό ίδρυση Δευτεροβάθμιο Σωματείο Γιόγκα