Αλέξανδρος Πετρίδης

Περιγραφή μαθήματος:

Μάθημα Hatha Yoga, στο οποίο θα δώσουμε εμφαση στην ισορροπία και στην ευθυγράμμιση του σώματος,χρησιμοποιώντας κυρίως όρθιες asanas,μέσω της συνειδητότητας της στάσης και της αναπνοής μέσα σε αυτή.

 

Μάθημα για όλα τα επίπεδα,στο οποίο χρησιμοποιούμε παραλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες του καθε ασκούμενου.

Έχοντας έρθει σε επαφή με την γιόγκα το 1991,στην Αμερική,πάντα ήθελα να εμβαθύνω περισσότερο.

 

Το 2006 ξεκίνησα την κανονική μου πρακτική,σε καθημερινή βάση.

 

Το 2008 και 2009,ολοκλήρωσα την εκπαίδευση 500 ωρών στην Hatha Yoga,στο Nasik της Ινδιας.

 

Το 2014 και 2016,ολοκλήρωσα την εκπαιδευση 500 ωρών στην Ashtanga Vinyasa Yoga,καθώς και εκπαίδευση 200 ωρών στην Yoga Therapy,στην Mysore της Ινδιας.

 

Από το 2012,έχω δημιουργήσει το ORIONAS YOGA στην Αθήνα όπου διδάσκω σε καθημερινή βάση.

 

 

Εύη Τάσσα

Vinyasa Yoga: Η ροή στη φύση και μέσα μας

Μία πρακτική με ροή, που εμπνέεται από τα πέντε στοιχεία της φύσης κατά την παράδοση της γιόγκα. Η γη, το νερό, η φωτιά, ο αέρας και ο αιθέρας συνδέονται με συγκεκριμένα μέρη του σώματος, αισθήσεις και συναισθήματα. Έτσι, θα δώσουν πνοή στην πρακτική μας, υπενθυμίζοντας ότι η γιόγκα είναι μία ολιστική άσκηση, που έχει την πρόθεση να συνδέσει το σώμα, το νου, το πνεύμα και την ψυχή.

 

Μέσα από αυτό το ταξίδι γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

 

Η Εύη ήρθε σε επαφή με τη γιόγκα και το διαλογισμό το 2010, όταν σπούδαζε στο Ινστιτούτο Τεχνών του Μπαλί, στην Ινδονησία. Η πρακτική στη γιόγκα της αποκάλυψε έναν νέο τρόπο ζωής, που μας συνδέει με τον αληθινό εαυτό και την αληθινή μας φύση.

 

Το 2013 πιστοποιήθηκε ως δασκάλα γιόγκα με την πρόθεση να εμπνεύσει τους μαθητές να βιώσουν τη συνειδητή ζωή και να ακολουθήσουν το μονοπάτι της αυτοπραγμάτωσης. Τα μαθήματά της έχουν μία φυσική ροή, δημιουργώντας χώρο στους μαθητές να εξελιχθούν και να μεταμορφωθούν. Ως πρακτική ενσυνειδητότητας οδηγούν σε μία βαθύτερη κατάσταση ελευθερίας και γαλήνης.

   

Ακολουθώντας το εσωτερικό της κάλεσμα, ταξίδεψε στην Ινδία το 2016, μένοντας σε άσραμ για βαθύτερη εξερεύνηση του εαυτού. Έζησε στην Κίνα από το 2017 έως το 2019, διδάσκοντας γιόγκα και μελετώντας την κινέζικη Ταοϊστική φιλοσοφία. Το 2019 επέστρεψε στην Ινδία, για να εκπαιδευτεί κοντά στον Swami Vidyanand.

 

Η Εύη είναι E-RYT 500 της Yoga Alliance και Grand Master Meditation στην Yoga Alliance International της Ινδίας. Έχει πιστοποιηθεί στη Restorative, Yin Yoga, Prenatal και Kids Yoga.

 

Για πέντε χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ινδικής φιλοσοφίας και σανσκριτικής γλώσσας στο Κέντρο Ινδικών και Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών, δίπλα στον ινδολόγο καθηγητή Δρ. Δημήτριο Βασιλειάδη.

 

Το 2019 ίδρυσε τη σχολή Sahadeva Yoga, όπου διδάσκει γιόγκα και πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις δασκάλων με στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να συνδεθούν βαθύτερα με τον εαυτό τους και να ξεδιπλώσουν το πλήρες δυναμικό τους. Από τα συνεχή ταξίδια της στο Μπαλί αντλεί έμπνευση, την οποία διοχετεύει στα μαθήματά της.

 

 

 

 

Φωτεινή Μπήτρου 

O ρόλος της Θεραπευτικής Yoga στην Σκελετική Υγεία

 

Θεραπευτική γιόγκα είναι ένα είδος γυμναστικής, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεις, που γίνονται στο έδαφος με τη βοήθεια συγκεκριμένου εξοπλισμού. Ο βασικός της στόχος είναι να μάθει στους αθλούμενους να ελέγχουν και να καθοδηγούν το σώμα τους, δυναμώνοντας τους αδύναμους μύες και τεντώνοντας όλους τους μύες με τη βοήθεια βαθιών αναπνοών.

 

Yoga Σκελετική Υγεία

 

Ο σημερινός άνθρωπος ταλαιπωρείται από πολλά μυοσκελετικά προβλήματα, απόρροια του σύγχρονου τρόπου ζωής.

 

Προβλήματα στην οσφυϊκή μοίρα, στον αυχένα, στα γόνατα, στην λεκάνη, εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά, δυσκολεύοντας την καθημερινή του ζωή.

Με τη βοήθεια της θεραπευτικής γιόγκα και των κατάλληλων ασκήσεων, αυτά τα προβλήματα είναι δυνατόν να περιοριστούν και να εξαλειφθούν σταδιακά

Το ασκησιολόγιο της θεραπευτικής γιόγκα είναι αρκετά ποικίλο, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι να γίνει σωστή επιλογή των ασκήσεων, με βάση τα προβλήματα και τις ειδικές ανάγκες και προτεραιότητες του καθενός. Διαφορετικές ασκήσεις θα επιλεγούν για έναν αρχάριο, διαφορετικές για έναν προχωρημένο,διαφορετικές για κάποιον που βρίσκεται στη φάση αποκατάστασης .Άλλες ασκήσεις θα εκτελέσει ένας με κύφωση και άλλες ένας με σκολίωση.

 

ΑΝΑΠΝΟΗ– Η αρχή και το τέλος της γιόγκα είναι η αναπνοή. Η εκμάθησή της θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να επιμηκύνετε το σώμα σας, να ενδυναμώσετε τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος, να αποκτήσετε έλεγχο του σώματος και του πνεύματός σας!

 

H Φωτεινή  Mπήτρου είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και ιδιοκτήτρια του Kouros Studio στην Αίγινα που λειτουργεί απο το 1997.

 

Ίδρυσε το 2004 την ομάδα κλασικού αθλητισμού (στίβου) Αίγινας (Ο.Α. ΚΟΥΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ), στην οποία ήταν πρόεδρος για 5 χρόνια. Ασχολήθηκε επί 12 συναπτά έτη με τον κλασσικό αθλητισμό (800μ-1.500 μ.) και ήταν πρωταθλήτρια στίβου με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα.

 

23 χρόνια ασχολείται συστηματικά με το aerobic και τα βάρη, και έχει συμμετάσχει σε ανάλογες διοργανώσεις στο Fitness. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με τη Yoga.

 

Διδάσκει Hatha, Restorative και Vinyasa Yoga, με πάνω απο 9.000 ώρες διδασκαλίας και είναι εγγεγραμμένη πιστοποιημένη καθηγήτρια Yoga Alliance E-RYT 500 .

Επίσης απο το 2016 έχει οργανώσει πάνω απο 65 yoga retreat στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ελένη Κορέλλη

Yoga dance flow

 

Η ροή των θέσεων εναρμονίζεται με την αναπνοή και την τέχνη του χορού.

Έκφραση,συγκέντρωση,ένωση όλων των δυνάμεων του σώματος μας οδηγούν σε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και εναρμόνισης.

 

Το μάθημα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα ασκούμενων.Ονομάζομαι Ελένη Κορέλλη.

 

Είμαι απόφοιτος αναγνωρισμένης επαγγελματικής σχολής χορού, πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα E-RYT200, E-RYT500, kids yoga, aerial yoga και ιδιοκτήτρια των στούντιο γιόγκα και πιλάτες “myogamat’ & “mypilates” στον Πειραιά.

 

Η ενασχόληση μου με τη γιόγκα ξεκίνησε ως ασκούμενη το 2006 και η διδασκαλία μπήκε στη ζωή μου, μετά από την προτροπή του δασκάλου μου, το 2012. Ως καθηγήτρια χορού έχω διδάξει σε ερασιτεχνικές σχολές και κίνηση σε σχολές θεάτρου.

 

Έχω παρακολουθήσει και συνεχίζω να παρακολουθώ σεμινάρια διαφόρων συστημάτων γιόγκα,  ενώ ολοκλήρωσα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Εναλλακτικές Ψυχολογικες Θεραπείες – Μέθοδοι & Αποτελέσματα” (2016-2017) και “Philosophical Life Coaching” (2020-2021) 

 

 

 

Η Σαχάτζα Γιόγκα είναι μια μοναδική μέθοδος διαλογισμού, που έφερε επανάσταση στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.

 

Δημιουργήθηκε το 1970 από τη Σρι Μάτατζι Νίρμαλα Ντέβι και από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

 

Οι ασκήσεις και οι τεχνικές της Σαχάτζα Γιόγκα είναι εύκολες και απλές, ώστε να μπορεί κανείς να τις κάνει και μόνος του στο σπίτι. Δεν απαιτείται σωματική ή διανοητική προσπάθεια ούτε ειδικά ρούχα και εξοπλισμός. Ανακαλύψτε την ενέργεια που υπάρχει μέσα σας και βιώστε την εμπειρία της εσωτερικής σιωπής!

 

Η παρουσίαση γίνεται από τα μέλη του Συλλόγου Σαχάτζα Γιόγκα Ελλάδας, που είναι ο μόνος επίσημος νόμιμος αντιπρόσωπος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαχάτζα Γιόγκα στην Ελλάδα.

 

www.sahajayoga.gr

 

Ichashaktiananda

Διαλογιστική Ιεροτελεστία –  Puja Συντονισμός με την ευτυχία της Θεϊκής μας διάστασης

Sat Chit Ananda -Ύπαρξη, Αγνή Ευτυχία, Θεϊκή Συνειδητότητας είναι ο σκοπός της ζωής και της πνευματικής πρακτικής μας. Η ικανότητα μας να συντονιστούμε με τις ανώτερες ιδιότητες της θεϊκής μας φύσης μας απελευθερώνει βαθμιαία από τους καρμικους περιορισμούς της Maya.

 

Ο Υψηλός διαλογισμός μας δίνει πρόσβαση στο υπερσυνειδητό , το επίπεδο της Χάρης,  όλων των δυνατοτήτων από όπου υλοποιούμε τους στόχους μας.

 

Οι πνευματικές Ιεροτελεστίες  φέρνουν υψηλές Θεϊκές δονήσεις στα ενεργειακά σας πεδία, εξαγνίζοντας τα και προσφέροντάς σας μια δυνατή ώθηση για την πρόοδό σας , συγχρονίζοντας μας με τις ανώτερες ευνοϊκές ενέργειες του Σύμπαντος.

 

Οι  ιεροτελεστίες  φέρνουν εύνοια και  μας απελευθερώνουν από  ψυχικά μπλοκαρίσματα του παρελθόντος.

Οι υψηλές διαλογιστικές  διαδικασίες μπορούν να αφυπνίζουν την Κουνταλίνη Σἀκτι που είναι η ενέργεια της εξέλιξης και της πνευματικής ανόδου μέσα μας και μια δύναμη που υποστηρίζει υψηλά επιτεύγματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Αυτό συμβαίνει και μέσα από το Shakti pat  μέσα από έναν δάσκαλο που έχει ήδη την δραστηριοποίηση αυτή.

 

Η πνευματική τελειότητα προέρχεται όταν καταφέρνουμε να αφυπνίσουμε την Κουνταλίνη και να την φέρνουμε στην εβδόμη τσακρα.

 

Εκπαίδευση    σε πολλαπλές μορφές Γιόγκα : Χάθα,  Ζνανα και  Ραζα Γιόγκα  , με ανωτέρου επιπέδου Μύστες  όπως και στην  Πνευματική Παράδοση του συστήματος  Ταντρα   Γιόγκα ,   Υψηλές Μυήσεις   βουδιστικής  γιόγκα ,    Kalachakra  και  Powa .

 

Συνολική εμπειρία στον  τομέα της διδασκαλίας του συστήματος γιόγκα και προσωπικής ανάπτυξης  : πάνω από  20 χρόνια

 

Είναι ιδρυτικός μέλος στο «Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος» .

Ο στόχος της ζωής της,  πέρα από την εφαρμογή της υψηλότερης πνευματικότητας, είναι η συμμετοχή   σε δραστηριότητες  για το συλλογικό καλό και την εξέλιξης της κοινωνίας σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικότητας.

 

Ίδρυσε  την  « Σχολή  Εξέλιξης »,  μια σχολή  για γιόγκα , πνευματική  εξέλιξη και εναλλακτικές θεραπείες   την οποία διευθύνει  πάνω από  15 χρόνια όπου  διδάσκεται

ένα σύστημα γιόγκα και υψηλού διαλογισμού δομημένο σε 7 έτη  εξέλιξης και διδασκαλίας που εμπεριέχει δυνατές τεχνικές για την Kundalini  Shakti, την παράδοση Ταντρα γιόγκα και ανώτεροι  διαλογισμοί  και τεχνικές τιβετανικής γιόγκα, όπως  και το διαλογισμό της πνευματικής καρδιάς  .