ΤΙΤΛΟΣ: Yoga: Stretching vs Stressing

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: H Κατερίνα Κατσογρεσάκη είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ  με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην ανθρώπινη απόδοση κ υγεία.

 

Πιστοποιημένη δασκάλα  YogaWorks  California ( E-RYS  500), YogaWorks lead trainer σε Ελλάδα,΄Κύπρο ,Bηρυτό. Ειδικευμένη   στην θεραπευτική yoga(Integrative yoga therapy at Kripalu) .

 

Διδάσκει από το 2007.Η πολύχρονη εμπειρία της  ,η αγάπη της για την yoga,κ η διάθεση της για ζωή  της δίνουν την έμπνευση να δημιουργεί πρακτικές που εμβαθύνουν  ολιστικά την εμπειρία των μαθητών.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Με ποιό τρόπο το στρες υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας?? Γιατί η yoga έχει χαρακτηριστεί ως ένα αποτελεσματικό βοηθητικό εργαλείο στο να διαχειριστούμε το άγχος κ να δημιουργήσουμε μια καλύτερη σχέση αρχικά με τον εαυτό μας ?

ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: ‘Το Πρόγραμμα Ενσυνειδητότητας-Mindfulness βασισμένο στη Μείωση του Στρες και η σύνδεσή του με τη Ψυχική Ανθεκτικότητα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ‘Η Ελένη Κούβαρη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στη Κλινική Ψυχολογία από το Leiden University της Ολλανδίας, και τη Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University Strathclyde της Γλασκόβης.

 

Έχει εργαστεί σε διάφορους φορείς ψυχικής υγείας με κύριο άξονα τη κακοποίηση και παραμέληση παιδιών, καθώς και την αναδοχή και υιοθεσία τους. Από το 2010 βρίσκεται στο γραφείο της υποστηρίζοντας συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά ενήλικες. Η χρόνια πρακτική της στη yoga την οδήγησε να ασχοληθεί με έναν πιο ολιστικό τρόπο αντιμετώπισης του ανθρώπου και αποφάσισε να εκπαιδευτεί ως δασκάλα στο Πρόγραμμα Ενσυνειδητότητας Βασισμένη στη Μείωση του Άγχους (Mindfulness Based Stress Reduction-MBSR)  από το Brown University .

 

Ασχολείται ενεργά με τη διεξαγωγή σεμιναρίων και προγραμμάτων εκπαίδευσης Mindfulness με στόχο την εξοικείωση με αυτή τη στάση ζωής, έτσι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να είναι πιο ολόκληροι στις στιγμές της καθημερινότητας τους και τελικά πιο κοντά στο τρόπο που θέλουν να υπάρχουν όσον αφορά την αλληλεπίδραση με τον εαυτό, τους άλλους, και το περιβάλλον που ζουν.

 

URL:

 

email: onbecomingmindful@gmail.com

 

Instagram: onbecomingmindful_

 

Facebook: On becoming Mindful

 

Εναλλακτικά για το Insta και το fb ωστε να ειναι έτοιμοι οι υπερσύνδεσμοι:

 

Instagram:

 

Fb:

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ”Με το πρόγραμμα Ενσυνειδητότητας-Mindfulness βασισμένο στη Μείωση του Στρες (MBSR) μαθαίνουμε να έχουμε πρόσβαση και να καλλιεργούμε τη φυσική μας ικανότητα να συνδεόμαστε πιο ενεργά με τη φροντίδα του εαυτού, και να βρίσκουμε μεγαλύτερη ισορροπία, επίγνωση και ηρεμία του μυαλού μας στην κίνηση και στην ακινησία… Μαζί με τη σύνδεση με τον εαυτό, βελτιώνεται επίσης η ποιότητα σύνδεσης με τους άλλους, αλλά και το περιβάλλον γύρω μας. Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι το να είμαι ενσυνείδητος/η συντελεί στη καλλιέργεια και διασφάλιση της ψυχικής ανθεκτικότητας.’

ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: Εσωτερική γαλήνη και αναπνοή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η Μυρτώ Μαγκριώτη πιστεύει ότι η ζωή είναι ένας παιχνιδότοπος μάθησης που δεν πρέπει να παίρνεις και πολύ σοβαρά. Πάλευε με το σύνδρομο του “καλού παιδιού” όλη της της ζωή, μέχρι που βρήκε γαλήνη αγκαλιάζοντάς το. Ξεκίνησε την καριέρα της ως προγραμματίστρια (BSc in Computer Science), αλλά σύντομα την κέρδισε ένας πιο καλλιτεχνικός δρόμος. Η μουσική και τα ταξίδια έχουν μια ιδιαίτερη θέση καρδιά της. Γι΄αυτό, εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια δουλεύει σαν βοηθός παραγωγής για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Έχει ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού οργανώνοντας συναυλίες της. Έχει έρθει σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο και διαφορετικές κουλτούρες, όπου διαπίστωσε την ανάγκη που υπάρχει για μια καλύτερη, χωρίς άγχος, πιο ποιοτική και χαρούμενη καθημερινότητα. Έτσι, παράλληλα, ίδρυσε την εταιρία Loving Living για να ακολουθήσει το πάθος της να βοηθάει ανθρώπους να αφυπνιστούν, να ανακαλύψουν τον πραγματικό, βαθύτερο εαυτό τους, να βρουν το νόημα της ζωής τους και να τη χαίρονται βιώνοντας το παρόν. Η Μυρτώ είναι Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης (πιστοποιημένη Teacher of Presence, Deep Transformational Coach, Canfield Success Principles & Methodology Trainer, RIM Facilitator, Oola Life & Green Gap Coach και No.1 International Best-Selling Amazon Author). Μέσα από το εύρος των εργαλείων που διαθέτει, αγαπάει να αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των πελατών της και να τους παρέχει την εξειδικευμένη βοήθεια που χρειάζονται για να έχουν μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή. Είναι βίγκαν, αγαπάει τη φύση και έχει τρεις γάτες. Η θάλασσα, ο διαλογισμός, η γιόγκα και η μαγειρική την εμπνέουν και τη γειώνουν. Αγαπημένη φράση: Αγκάλιασε ολόψυχα… τον εαυτό σου, τη ζωή σου, αυτή τη στιγμή – το τώρα. URL:

Email: myrto@loving-living.com Facebook:

Instagram:

,

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ζούμε σε ένα κόσμο που μας ζητάει να κάνουμε περισσότερα, να είμαστε περισσότερα. Ο χρόνος μας πιέζει καθημερινά. Το άγχος, ο φόβος και η αβεβαιότητα κυριαρχούν.

 

Πώς μπορούμε να βρούμε την ισορροπία μέσα μας ότι και αν συμβαίνει γύρω μας; Πώς συνδέεται η αναπνοή με την ηρεμία και την ευεξία;

 

ΤΙΤΛΟΣ: Το θεραπευτικό δυναμικό της γιόγκα

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η Μαρία Χρυσοχεράκη έκανε τα πρώτα της βήματα στο μονοπάτι της γιόγκα το 1986. Για πολλά χρόνια εξερεύνησε μερικά από τα πιο διάσημα συστήματα στη γιόγκα – Sivananda, Yoga Works (που είναι ένας συνδυασμός Iyengar και Ashtanga γιόγκα) και Χάθα γιόγκα.

 

Το 2002 ξεκίνησε τη μαθητεία της στην Iyengar γιόγκα και είναι πλέον πιστοποιημένη δασκάλα (Level 3).  Στο πλαίσιο της συνεχόμενης της ανάγκης για καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση της γιόγκα, συνεχίζει να παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα και να εξετάζεται στην Iyengar Yoga σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπροσθέτως, δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί σεμινάρια με παγκοσμίου φήμης δασκάλους. Τέλος, επισκέπτεται το Iyengar Institute στην Pune της Ινδίας για περαιτέρω επιμόρφωση.

 

Πέρα από τη διδασκαλία και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχει την χαρά και την τιμή να αρθρογραφεί στο free-press υγείας και ευεξίας NaturaNRG, καθώς και στο ελληνικό τμήμα του ειδησεογραφικού οργανισμού Huffington Post.

 

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος και του Βρετανικού Συλλόγου για την Iyengar Yoga στη Μεγάλη Βρετανία και στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας (IYUK).

 

Τον Σεπτέμβριο του 2022 εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο «Γιόγκα για την Εγκυμοσύνη» από τις εκδόσεις Νήσος.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η ομιλία συζητά τον αντίκτυπο του στρες στη ζωή μας και πώς η πρακτική της γιόγκα μπορεί να το καταπολεμήσει αποτελεσματικά. Το άγχος, ένα κοινό πρόβλημα στον σημερινό κόσμο με γρήγορο ρυθμό, μπορεί να βλάψει τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η γιόγκα με την ολιστική της προσέγγιση προσφέρει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

 

ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: Mindfulness: Μια επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση για την διαχείριση του πόνου!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Ιωάννης Βλαχάκης είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Απόφοιτος του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής) και τακτικό μέλος τόσο της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, όσο και του European Association for Counselling (EAC).

 

Είναι ειδικευόμενος στην Θεραπευτική Κλινική Ύπνωση και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Κλινική Υπνοθεραπεία (C.B.H.) με σχετικές σπουδές στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας.

 

Έχει συμπληρωματικές σπουδές στο Mindfulness (LEIDEN University), στο Coaching Leadership (ΕΚΠΑ) και στην Θετική Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο), ενώ έχει παρακολουθήσει και παρακολουθεί συνεχώς πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με την Ψυχική Υγεία, την επικοινωνία, την ηγεσία ενηλίκων κ.α.

 

Επιπλέον είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με δεκαετή εμπειρία στη διοργάνωση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ποικίλης θεματολογίας σε συνεργασία με οργανισμούς και επιχειρήσεις. Από το 2021 είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. και του Δέντρου της Θεραπείας.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Είναι γεγονός ότι οι παρεμβάσεις που βασίζονται στην ενσυνειδητότητα (MBIs – Mindfulness based Interventions) ,όπως το πρόγραμμα μείωση του Stress μέσω της ενσυνειδητότητας (MBSR) του John Kabat Zinn, όταν εφαρμόζονται σε άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, είναι πιθανό να μειώσουν τις πιθανότητες τραυματισμού και να βελτιώσουν τον ρυθμό αναπροσαρμογής σε περίπτωση που ο τραυματισμός δεν αποφευχθεί (Scott A. Anderson et al. 2021). Άλλωστε οι πρώτες μελέτες που έκανε ο John Kabat Zinn σχετίζονταν άμεσα με την διαχείριση του πόνου. Η ιδιότητα αυτή της ενσυνειδητότητας είναι μείζονος σημασίας, τόσο για τους αθλητές, για τους οποίους ο τραυματισμός αποτελεί τροχοπέδη για την καριέρα τους, όσο και για τις ομάδες ατόμων που ταλαιπωρούνται από χρόνιους πόνους και νοσήματα που ο ενοχλητικός πόνος ανήκει στα βασικά συμπτώματα. Ενδιαφέρον έχει η μελέτη έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματίες αθλητές βόλεϊ των Danilo R. Coimbra et al. το 2021, όπου οι τεχνικές mindfulness (Yoga, διαλογισμοί και ασκήσεις αποδέσμευσης – αποστασιοποίησης κ.α.) αν δεν φαίνεται να επηρέασαν την σωματική κόπωση των αθλητών, οι επιδράσεις που είχαν στην μείωση του πόνου και την ανάρρωση των αθλητών από την ψυχική κόπωση ήταν αξιοσημείωτες. Κατά την σύντομη ομιλία μου στην 2η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: “Ψυχοσωματική Κίνηση, Στρες & Γιόγκα”, θα παρουσιαστεί μια επιστημονική προσέγγιση που συνδέει την ενσυνειδητότητα με την διαχείριση του πόνου.

ΤΙΤΛΟΣ ΟΜΙΛΙΑΣ: Θέμα: Στρες, ψυχοκινητική αγωγή και Θεραπευτική Γιόγκα. ” Σημασία και εφαρμογές της Θεραπευτικής Γιόγκα”

Βιογραφικό: Βασιλική Νάστου Vasiliki Raja : International Certified Yoga Therapist from International Association of Yoga Therapists C-IAYT, Addiction Therapist (International Alliance of Holistic Therapists), Athlete’s manager, Wellness Sex Coach (Indiana University Bloomington)

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Πανεπιστημιακές μελέτες, κλινικές έρευνες και ιατρικά πορίσματα δείχνουν την σημασία και εφαρμογή της Θεραπευτικής Γιόγκα σε ποικίλες νοητικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές καταστάσεις , οπως διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, διαβήτης, αυτοάνοσα, κρίσεις πανικού, άσθμα, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, υπέρταση κλπ

 

Με απλά και κατανοητά λόγια θα εξηγηθεί η σημασία και εφαρμογές της Θεραπευτικής Γιόγκα δίνοντας παραδείγματα από 4 βασικούς βασικούς άξονες: Αγχώδεις διαταραχές, Διαβήτης, Αυτοάνοσα – Πολλαπλή Σκλήρυνση, Σεξουαλική υγεία και ευεξία.

ΤΙΤΛΟΣ: Πως ο τρόπος αναπνοής στις άσανας και τις πραναγιάμα επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία της καρδιάς και το αυτόνομο νευρικό σύστημα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Γιάννης Χρυσουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Έχει πτυχίο Βιολογίας από το Ε.Κ.Π.Α. Μελετάει τη φιλοσοφία και την πρακτική της Γιόγκα από το 1998.

 

Έχει μαθητεύσει με τη Στέλλα Μπάστα-Ουζούνη (μαθήτρια της Αγάπης Ευαγγελίδη) και τον Σρι Τ.Κ. Σριμπασυάμ (γιό και μαθητή του Κρισναματσάρυα), ιδρυτή του Yogakshemam και παγκοσμίου φήμης δασκάλου της Γιόγκα.

 

Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος από τη Yoga Alliance (E-RYT® 500). Έχει διδαχθεί σε βάθος τις φιλοσοφικές και τις πρακτικές πτυχές της Γιόγκα. Αυτό τον βάζει σε μια μοναδική θέση στη διδασκαλία της Γιόγκα, όπου η επιστημονική άποψη εναρμονίζεται με την παραδοσιακή σοφία.

 

Είναι ένας από τους λίγους μαθητές που δίδαξε ο Σριμπασυάμ στην Ελλάδα. Διδάσκει Γιόγκα από το 2002.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

– Τι είναι η HRV; πως σχετίζεται με το αυτόνομο νευρικό σύστημα;

– Γιατί αναπνέοντας λιγότερο, έχουμε τα οφέλη της Γιόγκα.

– Ο ρόλος του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην απορρόφηση του Οξυγόνου.

– Πως βοηθάει η Πραναγιάμα στην αντιμετώπιση του στρες και του άγχους.

– Πως να αναπνέουμε στις άσανας για να έχουμε το μέγιστο όφελος.

ΤΙΤΛΟΣ: Η συνέργεια νου, καρδιάς, ψυχής απέναντι στο στρες

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Εκπαιδεύτρια Εναλλακτικών Θεραπειών και Δασκάλα της Γιόγκα.

 

Με εξειδίκευση στην Ράτζα, Κάρμα, Γκνανι, Κρίγια, Κουνταλίνι Γιόγκα.

 

Έχει προσφέρει  ως  Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και μέλος του Δ/Σ του “Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας” για 12 χρόνια  και εκπροσώπησε  τον Συλλόγο ως αντιπρόσωπος, σε συνέδρια της  “Κίνησης Φιλοσοφικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση”.

 

Έχοντας περπατήσει το μονοπάτι της εσωτερικής πραγμάτωσης επί 35  χρόνια, έχει βιώσει πως μέσα από τον προβολέα της Εσωτερικής Γνώσης και της πρακτικής της Γιόγκα και του Διαλογισμού  αποκτά την δυνατότητα ο άνθρωπος να μετουσιώνει τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής σε ευκαιρίες διεύρυνσης και υπέρβασης. Παύει να διασαλεύεται πλέον η ηρεμία και η γαλήνη του νου του οπότε ζώντας σε όποιες συνθήκες, είναι δυνατόν να βιώνει ο άνθρωπος  αγάπη,  Ευδαιμονία, γαλήνη και  πληρότητα στη ζωή του.

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η φύση της ύπαρξης του ανθρώπου έχει τις προδιαγραφές  να έχει απόλυτη Αρμονία και  Υγεία.

Το βασικό αίτιο της  ασθένειας  έγκειται στην διασάλευση των στοιχείων και στην μη φυσιολογική απορρόφηση της ενέργειας λόγω της πολυδιασπαστικής αρνητικής νοητικής λειτουργίας που δημιουργεί στρεσογόνα κατάσταση στον οργανισμό, ο οποίος μπλοκάρει όλες  τις λειτουργίες των συστημάτων του

 

Ανάλογα με το που κατευθύνουμε την σκέψη μας δημιουργούμε  τις προϋποθέσεις για το αν θα υπάρχει στρεσογόνα κατάσταση στον οργανισμό ή όχι.

 

θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε μέσα από την παρουσίαση τη σημαντικότητα του τρόπο λειτουργίας της σκέψης σε συνδυασμό  με την πνοή (ουσία ζωής) και την ενεργοποίηση του μαγνητικού πεδίου της καρδιάς ώστε να επιφέρουμε ηρεμία και αρμονία σε ολόκληρη την κυτταρική μας δομή.

ΤΙΤΛΟΣ: Η γιόγκα σαν νευροτροποποιητική άσκηση για την διαχείρισή του stress

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Δημήτρης Ζάγκλης Πτυχίο Ιατρικής Χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο Padova Ιταλία με βαθμό Άριστα το 1985

 

Με Υποτροφία του Ιταλικού κράτους από το ίδιο πανεπιστήμιο λαμβάνει την ειδικότητα του Νευρολόγου το 1989.

 

Παράλληλα εξειδικεύεται σε ήπιες θεραπευτικές (βελονισμό, ομοιοπαθητική , φυτοθεραπεία).

 

τ. Αντιπρόεδρος και νυν ταμίας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυτοθεραπείας & Αρωματοθεραπείας

 

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας και θαλάσσιας πανίδας

 

τ.Υπεύθυνος του Κέντρου Κεφαλαλγιών του 1ου Νοσοκομείου (Παπαδημητρίου)

 

Ιδρυτικό μέλος και ταμίας της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού

 

Μέλος της World Union of Acupuncture Scientists & Societies (W.U.A.S.S.)

Μέλος του Centro Internazionale della Medicina Integrata

Μέλος της Liga Medicorum Homeopathica Internationalis

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

Είναι ιδρυτικό μέλος και ταμείας της Εθνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας (ΕΕΟΙΣ)

Μέλος της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας

Μέλος της International Headache Society (IHS)

 

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Οζονοθεραπείας

 

τ. Διευθυντής ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ METROPOLITAN

 

Διευθύνει το Κέντρο Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Χρονίων Παθήσεων Πόνου & Κεφαλαλγίας

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Τι είναι το στρες, τι προκαλεί στον οργανισμό και πως τροποποιείται η λειτουργία του νευρικού συστήματος και πώς η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει .

ΤΙΤΛΟΣ: Καρδιακή Συνοχή και Ηλεκτροκαρδιακή Βιοανάδραση: Σύνδεση καρδιάς και σώματος

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Νικόλαος Μαγαλιός είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων,
και εργάζεται ως Εκπαιδευτής Προσωπικής Ανάπτυξης. Χρησιμοποιεί επιστημονικές τεχνικές απελευθέρωσης και διαχείρισης συναισθημάτων, και ιδίως του στρες, και στρατηγικές κορυφαίων επιδόσεων.

 

Εκπαιδεύτηκε στη Νευροανάδραση, από τον καθηγητή του «Πανεπιστημίου του Καρόλου» Δρ. J. Faber και τους Δρ. Ψυχολογίας J. Tyl και Α. Tylova, καθώς και στην Ύπνωση, τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) και στην Time-Line Therapy από τον David Shepard.

 

Από το 2004 εφαρμόζει και διδάσκει τα θεωρήματα και τις τεχνικές του Ινστιτούτου Χάρτμαθ (HeartMath Institute). Από το 2018 είναι πιστοποιημένος “HeartMath Practitioner” και από το 2019 πιστοποιημένος “HeartMath Trainer”.

Είναι δημιουργός των εκπαιδευτικών & βιωματικών προγραμμάτων «Το Μονοπάτι της Καρδιάς» και «Ο Δρόμος της Διανοίας: Λογική, Διαλεκτική και NLP», καθώς και εμπνευστής και συνδημιουργός, μαζί με την Όλγα Μπασιούδη και τον Ιωάννη Αναστασίου Ph.D., του προγράμματος «Η Τέχνη της Συμφιλίωσης».

Τέλος, είναι Διαχειριστής στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (Α.Μ.Κ.Ε.) “Ένα Όνειρο από την Ελλάδα“, μέλος στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) «Μελίτακες» και «Σαμαρείτης» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Καρδιακή Συνοχή» (Cardiac Coherence): ιδανική κατάσταση, κατά την οποία η καρδιά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα συντονίζονται αρμονικά.

Η καρδιακή συνοχή συμβάλλει στην αναβάθμιση της ψυχικής και σωματικής υγείας, με αποτέλεσμα η ζωή να είναι πιο ευχάριστη και λειτουργική.

Με τη χρήση της συσκευής Ηλεκτροκαρδιακής Βιοανάδρασης μπορούμε να παρακολουθούμε σε «ζωντανό χρόνο» πως συμπεριφέρεται η Μεταβλητότητα του Καρδιακού Ρυθμού (HRV) και να επεμβαίνουμε, προς όφελος του εκπαιδευόμενου, στη διαδικασία.

Στο τέλος της παρουσίασης, θα έχουμε την ευκαιρία να συνδέσουμε κάποιον ασκούμενο της Γιόγκα και να παρακολουθήσουμε “σε πραγματικό χρόνο’ πως επηρεάζεται η καρδιακή συνοχή κατά τη διάρκεια μίας αναπνευστικής άσκησης (Πραναγιάμα) και μίας στάσης (Ασάνας) της Γιόγκα

 

ΤΙΤΛΟΣ: Ηλεκτροεγκεφαλογραφικές συσχετισεις φυσιολογικου και παθολογικού άγχους

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Δρ. Ευθύμιος Αγγελάκης, Ph.D., είναι κάτοχος πτυχίου ψυχολογίας από το Deree Collegeτου Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, και μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος βιολογικής ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Tennessee, Η.Π.Α..

 

Εχει ειδικευτεί στην νευροψυχολογία και τις νευροεπιστήμες με έμφαση στην ποσοτική ανάλυση ΗΕΓ και την συσχέτισή της με γνωστικές λειτουργίες. Κατά την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής είχε μέντορα τον καθηγητή Joel F. Lubar, πρωτοπόρο στην δημιουργία πρωτοκόλλων νευροανάδρασης για την ΔΕΠΥ.

 

Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και στο Πανεπιστήμιο Drexel των Η.Π.Α. ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, όπου και ειδικεύτηκε περαιτέρω στην γνωσιακή νευροεπιστήμη. Εχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

 

Εχει διδάξει ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Tennessee και ως έκτακτος επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Drexel. Επίσης, κατέχει πιστοποίηση της Διεθνούς Ενωσης Πιστοποίησης Βιοανάδρασης (BCIA) με ειδίκευση στην νευροανάδραση. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Νευροχειρουργικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

 

Εχει επιτελέσει senior editor για το 2012 στο διεθνές επιστημονικό περιοδικόJournal of Neurotherapy, είναι γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της ΔΕΠΥ, και μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας. Ειδικεύεται στην νευροψυχολογική αξιολόγηση και αποκατάσταση παιδιών και ενηλίκων με ΔΕΠΥ, δυσκολίες μαθησιακής και εργασιακής επίδοσης, καθώς και νευρολογικών ασθενών.

Επίσης, ειδικεύεται στην δημιουργία πρωτοποριακών πρωτοκόλλων αξιολόγησης ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών σε ασθενείς με διαταραχές της συνείδησης, βελτίωσης της συνειδητότητας των ασθενών αυτών με διακρανιακό ηλεκτρικό ερεθισμό, καθώς και αποκατάστασης νευρολογικών παθήσεων με διακρανιακό ηλεκτρικό ερεθισμό.