ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΟΓΚΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση – Ενημέρωση στα Μέλη και τους Δασκάλους/ες Γιόγκα

Αγαπητά μέλη και δάσκαλοι/ες της Γιόγκα,

Με αφορμή ερωτήματα και απορίες που κατά καιρούς αναρτώνται, τόσο στην ιστοσελίδα μας όσο και στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook (Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας), κρίνεται σκόπιμο να ενημερώσουμε τα μέλη μας καθώς και όλους τους δασκάλους και δασκάλες της Γιόγκα, τα κάτωθι:

• Τα τελευταία δέκα χρόνια, τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Θεσμικό Πλαίσιο για τους Εκπαιδευτές (Δασκάλους) Γιόγκα και τα κέντρα Γιόγκα στην Ελλάδα. Με επανειλημμένες συναντήσεις με τους αρμοδίους των υπουργείων Αθλητισμού και Πολιτισμού, συνοδευόμενες με ανάλογες καταθέσεις εισηγήσεων και υπομνημάτων προς την Πολιτεία, προσπαθούν να πετύχουν την αναγνώριση του επαγγέλματος και του κλάδου ως ιδιαίτερους και ανεξάρτητους. Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπουμε στην πρόσφατη Επιστολή του Συλλόγου προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τα θέματα της Γιόγκα που βρίσκεται αναρτημένη στο μενού «Νέα» της ιστοσελίδας του Συλλόγου και μπορείτε να διαβάσετε επίσης ΕΔΩ.
  • Αναφορικά με τα ερωτήματα για την καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, σας πληροφορούμε ότι αυτή εξαρτάται από τον ΚΑΔ που έχει δηλώσει στην εφορία ο κάθε επαγγελματίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να δοθεί μία γενική οδηγία. Επομένως, ο καθένας θα πρέπει να απευθυνθεί στον λογιστή/φοροτεχνικό του, προκειμένου αυτός -ως και κατά τον νόμο αρμόδιος- να τον καθοδηγήσει σχετικά.
  • Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει, εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από την Πολιτεία, Θεσμικό Πλαίσιο για το επάγγελμα του δασκάλου της Γιόγκα και για τη λειτουργία των κέντρων Γιόγκα στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, εναπόκειται στον καθένα μας ξεχωριστά, ανάλογα με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος / λειτουργίας του χώρου του, να φροντίζει να ενημερώνεται για τις ενέργειές του από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ΕΔΩ.
  • Όσον αφορά την επιδότηση ενοικίου, βάσει της υφιστάμενης πληροφόρησης, τη δικαιούνται τα κέντρα Γιόγκα που έχουν δηλωμένο τον χώρο τους ως επαγγελματική στέγη.
  • Καταλήγοντας, είναι πρωταρχική ανάγκη όλων μας η ύπαρξη του Συλλόγου και η ενδυνάμωσή του  για να διαδραματίζει τον ρόλο του ως Θεσμικό Όργανο για τη Γιόγκα στην Ελλάδα. Ο Σύλλογος είναι τα μέλη του. Τα μέλη του είναι η διαπραγματευτική του δύναμη. Η ισχύς εν τη ενώσει! Μόνο με τη συνεργασία, την ενότητα και την ενεργή συμμετοχή όλων θα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του για τη διασφάλιση του εκπαιδευτικού μας ρόλου στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες, καθώς και για την προάσπιση και θεσμοθέτηση του κλάδου μας.
  • Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, την ύπαρξη της ιδιωτικής ομάδας στο facebook “Μέλη Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας” που λειτουργεί ως άμεσο μέσο επικοινωνίας του Συλλόγου με τα μέλη του. Όσα μέλη επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν τη συμμετοχή τους στην ομάδα και θα τους στείλουμε πρόσκληση.
  • Σας γνωστοποιούμε ότι πρόθεση του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας είναι να διοργανωθεί στην Παγκόσμια ημέρα της Γιόγκα, στις 21 Ιουνίου 2020, συνάντηση επικοινωνίας, συμμετοχής και δράσης για όλους τους δασκάλους και δασκάλες Γιόγκα (μέλη μας και μη), αξιοποιώντας και τη διαδικτυακή επικοινωνία όπου η φυσική παρουσία δεν είναι εφικτή. Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών, θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία και θα αποσταλεί Πρόσκληση προς όλους μετά την ολοκλήρωση της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ευχόμαστε δύναμη, υγεία και φώτιση,
εκ μέρους του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας
η πρόεδρος, η γραμματέας και τα μέλη του Δ.Σ.