Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκλέγεται
από την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης.

Δικαίωμα συμμέτοχης στις εκλογές έχουν όλα τα τακτικά μέλη του Συλλόγου και η διάρκεια της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου είναι δυο (2) χρόνια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μέλη του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου και η θητεία του είναι μέχρι τις επόμενες εκλογές που υπολογίζεται να γίνουν  Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2022.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αριστοτέλης Καραγκούνης

O Αριστοτέλης (Gurujiwan) Καραγκούνης είχε την μοναδική τιμή να είναι ο πρώτος Έλληνας μαθητής (1998) της Κουνταλίνι Γιόγκα και ο δεύτερος αρχαιότερος δάσκαλος της (2001).

Μετά από την μακροχρόνια παραμονή του σε Γερμανία και Αργεντινή γύρισε στην Αθήνα το 2011 και από τότε διδάσκει Κουνταλίνι Γιόγκα κ Τάνγκο. Από το 2017 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα.

Είχε το γενικό συντονισμό και διαχείριση των πόρων, επιμελήθηκε τον προϋπολογισμό, το πρόγραμμα, το web marketing, το πλάνο επικοινωνίας και διαφήμισης, την προώθηση της σελίδας fb και της ιστοσελίδας σε 60+ events στη Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Αργεντινή κ Βραζιλία.

Έίναι μέλος της ομάδας που έφερε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την λειτουργεία των κέντρων γιόγκα χωρίς άδεια λειτουργείας γυμναστηρίου.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’

Valerie Saier

Hatha Yoga – Yoga Nidra – NLP Master Life Coach / Δασκάλα & Εκπαιδεύτρια

Συγγραφέας του βιβλίου “Γιόγκα Νίντρα – Ο ύπνος που σε ξυπνάει” από τις εκδόσεις Κέδρος.

Είναι Γαλλίδα και ζει στην Ελλάδα περισσότερο από 20 χρόνια. Μιλάει Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά. Η γνωριμία της με τη Γιόγκα ξεκίνησε το 1993. Ελεύθερη ψύχη, εξερευνήτρια, στην αναζήτηση της για την εφαρμογή της ευεξίας στην καθημερινότητα, εκπαιδεύτηκε σε διαφορετικές τεχνικές και γεφυρώνει την ανατολική φιλοσοφία με το δυτικό τρόπο ζωής. Δημιούργησε την πολύτιμη εκπαίδευση «NLP for Yoga Teachers».

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’

Παναγιώτης Δερβίσης

Ο Πάνος Δερβίσης διδάσκει hatha yoga από το 2003. Έχει εκπαιδευτεί ως δάσκαλος στα συστήματα μιας παλαιότερης γενιάς πρωτοπόρων δασκάλων γιόγκα στον ευρωπαϊκό χώρο: A. Van Lysebeth, E. Ruchpaul Α. Ευαγγελίδη και συνέχισαν η Σ. Ουζούνη και άλλοι.

Έχει επίσης εκπαιδευτεί από νεότερους δασκάλους στην Ελλάδα και στην Ινδία. Από το 2010 οργανώνει με συνέπεια προγράμματα yoga για την επανένταξη εξαρτημένων ατόμων (ΟΚΑΝΑ) και από το 2015 προγράμματα yoga για κρατούμενους φυλακών.

Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που αφορούν την κίνηση και άσκηση μέσα στα καταστήματα κράτησης σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2020 υποστήριξε τη διοργάνωση του 1ου επιστημονικού συνεδρίου του Συλλόγου Yoga Ελλάδος υπό την αιγίδα του δήμου Αθήνας με θέμα «Εθισμοί & Απεξάρτηση» με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στους ειδικούς στον τομέα της ψυχικής υγείας και τους δασκάλους της yoga.

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σοφία Μαυροπούλου

H Γιόγκα εμφανίστηκε στη ζωή μου σαν ευλογία το 1980. Μαθήτευσα δίπλα στους: Ρ. Νατζέμυ, Νότα Γεωργίου, Στέλλα Ουζούνη και Σρι Τ.Κ. Σριμπασυάμ – γιο και μαθητή του Σρι Τ. Κρισναματσάρυα.

Έχω εντρυφήσει στη φιλοσοφία της Γιόγκα, στην Πραναγιάμα, στον Διαλογισμό, καθώς και στην αρχαία ελληνική Φιλοσοφία. Παράλληλα, ακολουθώντας τη γυναικεία μου φύση, εξειδικεύτηκα σε: Face Yoga, βελονισμό προσώπου και εφαρμοσμένη κινησιολογία με αιθέρια έλαια.

ΤΑΜΙΑΣ:

Ζωή Γκιννή

Γεννήθηκα  στην Αθήνα και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στα Νομικά, στις Πολιτικές και στις Οικονομικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Αυστρία, ακολούθησα μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του εταιρικού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η αγάπη μου για τη Yoga με ώθησε να ακολουθήσω ένα διαφορετικό και εναλλακτικό μονοπάτι στη ζωή μου. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από τη Yoga Alliance International India και πιστοποιημένη δασκάλα Kundalini Yoga από τη Yoga Alliance Professionals UK. Διδάσκω Hatha, Vinyasa και Kundalini Yoga στα ελληνικά και τα αγγλικά σε ομάδες ή σε ατομικές συνεδρίες για περισσότερα από 10 χρόνια στο χώρο μου, Mind Body Soul Yoga studio.

Αναπληρωτής Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Γιώργος Ζήτρος

Αναπληρωτής ΤΑΜΙΑΣ:

Περικλής Χριστοδουλόπουλος

Διδάσκω γιόγκα από το 1987 και τα τελευταία 23 χρόνια σε δικό μου χώρο

Έχω εκπαιδευτεί αρχικά από το “Λωτό” και από το κέντρο Σατυανάντα αλλά ήρθα σε επαφή και με άλλους δασκάλους και συστήματα. Έτσι τα μαθήματα μου έχουν επιρροές και από Αστάγκα βινυάσα Γιόγκα, Αϊγιενγκαρ, και Κριπάλου. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε οστεοπαθητικούς – κινησιολόγους και προσφέρω Θεραπευτικό μασάζ (σιάτσου, ρεφλεξολογία, βαθύ νευρομυϊκό μασάζ, ενεργειακό). Η μακροχρόνια σχέση μου με πνευματικούς δασκάλους με έχει βοηθήσει να έχω μια  όμορφη εμπειρία από τον διαλογισμό για να μπορώ να καθοδηγήσω τους ασκούμενους. Πάνω απ’ όλα η ενασχόληση με την διδασκαλία με βοηθάει να βελτιώνομαι.

Έχω διατελέσει μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου για πολλές διετιες. Επιθυμώ η Γιόγκα να γίνει γνωστή στο πλατύ κοινό και να αναδειχτεί σαν ένα αποτελεσματικο συστημα υγείας και αυτοβελτιωσης

Έφορος Διδασκαλίων

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, Lead Trainer για Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300 & YACEP provider.

Ιδρυτής του Ayama Yoga House με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Ασχολείται συστηματικά με την πρακτική της yoga από το 2001 και διδάσκει από το 2005. Παρόλο που η πρακτική του εμπειρία και η εκπαίδευση του έχει επηρεαστεί από αρκετά και διαφορετικά συστήματα yoga όπως, Hatha, Flow, Yin, Restorative, Sampoorna yoga, πάντα θεωρούσε ότι η ουσία της yoga, σε κάθε τύπου πρακτική, εστιάζει σε έναν και μοναδικό στόχο. Την ολιστική εξέλιξη του ατόμου ώστε να βιώσει όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Έφορος Δραστηριοτήτων

Μαρία Χρυσοχεράκη