Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκλέγεται
από την ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης.

Δικαίωμα συμμέτοχης στις εκλογές έχουν όλα τα τακτικά μέλη του Συλλόγου και η διάρκεια της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου είναι δυο (2) χρόνια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα μέλη του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου και η θητεία του είναι μέχρι τις επόμενες εκλογές που υπολογίζεται να γίνουν τον Μάρτιο του 2024.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αριστοτέλης Καραγκούνης

O Αριστοτέλης (Gurujiwan) Καραγκούνης είχε την μοναδική τιμή να είναι ο πρώτος Έλληνας μαθητής (1998) της Κουνταλίνι Γιόγκα και ο δεύτερος αρχαιότερος δάσκαλος της (2001).

Μετά από την μακροχρόνια παραμονή του σε Γερμανία και Αργεντινή γύρισε στην Αθήνα το 2011 και από τότε διδάσκει Κουνταλίνι Γιόγκα κ Τάνγκο. Από το 2017 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα.

Είχε το γενικό συντονισμό και διαχείριση των πόρων, επιμελήθηκε τον προϋπολογισμό, το πρόγραμμα, το web marketing, το πλάνο επικοινωνίας και διαφήμισης, την προώθηση της σελίδας fb και της ιστοσελίδας σε 60+ events στη Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Αργεντινή κ Βραζιλία.

Έίναι μέλος της ομάδας που έφερε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την λειτουργεία των κέντρων γιόγκα χωρίς άδεια λειτουργείας γυμναστηρίου.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ A’

Παναγιώτης Δερβίσης

Ο Πάνος Δερβίσης διδάσκει hatha yoga από το 2003. Έχει εκπαιδευτεί ως δάσκαλος στα συστήματα μιας παλαιότερης γενιάς πρωτοπόρων δασκάλων γιόγκα στον ευρωπαϊκό χώρο: A. Van Lysebeth, E. Ruchpaul Α. Ευαγγελίδη και συνέχισαν η Σ. Ουζούνη και άλλοι.

Έχει επίσης εκπαιδευτεί από νεότερους δασκάλους στην Ελλάδα και στην Ινδία. Από το 2010 οργανώνει με συνέπεια προγράμματα yoga για την επανένταξη εξαρτημένων ατόμων (ΟΚΑΝΑ) και από το 2015 προγράμματα yoga για κρατούμενους φυλακών.

Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που αφορούν την κίνηση και άσκηση μέσα στα καταστήματα κράτησης σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2020 υποστήριξε τη διοργάνωση του 1ου επιστημονικού συνεδρίου του Συλλόγου Yoga Ελλάδος υπό την αιγίδα του δήμου Αθήνας με θέμα «Εθισμοί & Απεξάρτηση» με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στους ειδικούς στον τομέα της ψυχικής υγείας και τους δασκάλους της yoga.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’

Χριστίνα Καρυτινού

Η Χριστίνα Καρυτινού γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με το θέατρο, τη μουσική, τον χορό και τη Χάθα Γιόγκα. Σε ηλικία 19 ετών γνώρισε την Αστάνγκα Γιογκα, στο κέντρο Λωτός από τη Λίντα  Καπετάνιου και τον Περικλή Χριστοδουλόπουλου,ενώ  παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σατιανάντα Γιόγκα Ελλάδας  (1989-1993).

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη μέθοδο με τον, διεθνούς κύρους, διδάσκαλο και σύζυγο της Ντέρεκ Αϊρλαντ,.Δέχτηκε την ευλογία της διδασκαλίας του sri K.Pattabhi Jois στο Mysore Ινδίας(ήταν η πρώτη Ελληνίδα που δέχτηκε αυτή την τιμή), ως ασκούμενη, εκπαιδεύτρια και κατόπιν ως εκπαιδεύτρια δασκάλων του συστήματος Αστάνγκα Βινυάσα .

Η μαθητείας της συνεχίζεται μέσω της συνεργασία της με τον γιό του και συνεχιστή του έργου του, Manju Jois. Η προσωπική της αναζήτηση την οδήγησε στη πρακτική του Ζεν και μαθήτευσε με τον τον Hyon Gak Sunim για αρκετά έτη!

Η Χριστίνα Καρυτινού έχει μαθητεύσει και εργαστεί στη πρώτη σχολή Αshtanga Yoga της Ευρώπης (1993-1998 Practice Place), ήταν η πρώτη δασκάλα Αsthanga στην Νότια Αγγλία (NHC Brighton 1999-2003), ενώ συνεργάστηκε επίσης με τον Μιχάλη Αναστασιάδη στη εταιρία  Yoga Practice (2000-2005) στο Λονδίνο.

Η Χριστίνα Καρυτινού συνεχίζει μέχρι σήμερα  τη παραδοσιακή διδασκαλία της μεθόδου με σεμινάρια και retreats σε Ευρώπη, Νότια Αμερική και Ασία, πάντα με αφοσίωση στην εκπαίδευση των επόμενων δασκάλων της μεθόδου.

Είναι  επίσης επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Ashtanga Vinyasa  Yoga Ελλάδας, ενώ παράλληλα διευθύνει The Practice Place (practiceplace.gr).

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σοφία Μαυροπούλου

H Γιόγκα εμφανίστηκε στη ζωή μου σαν ευλογία το 1980. Μαθήτευσα δίπλα στους: Ρ. Νατζέμυ, Νότα Γεωργίου, Στέλλα Ουζούνη και Σρι Τ.Κ. Σριμπασυάμ – γιο και μαθητή του Σρι Τ. Κρισναματσάρυα.

Έχω εντρυφήσει στη φιλοσοφία της Γιόγκα, στην Πραναγιάμα, στον Διαλογισμό, καθώς και στην αρχαία ελληνική Φιλοσοφία. Παράλληλα, ακολουθώντας τη γυναικεία μου φύση, εξειδικεύτηκα σε: Face Yoga, βελονισμό προσώπου και εφαρμοσμένη κινησιολογία με αιθέρια έλαια.

ΤΑΜΙΑΣ:

Ζωή Γκιννή

Γεννήθηκα  στην Αθήνα και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στα Νομικά, στις Πολιτικές και στις Οικονομικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Αυστρία, ακολούθησα μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του εταιρικού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η αγάπη μου για τη Yoga με ώθησε να ακολουθήσω ένα διαφορετικό και εναλλακτικό μονοπάτι στη ζωή μου. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από τη Yoga Alliance International India και πιστοποιημένη δασκάλα Kundalini Yoga από τη Yoga Alliance Professionals UK. Διδάσκω Hatha, Vinyasa και Kundalini Yoga στα ελληνικά και τα αγγλικά σε ομάδες ή σε ατομικές συνεδρίες για περισσότερα από 10 χρόνια στο χώρο μου, Mind Body Soul Yoga studio.

Αναπληρωτής Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Γιώργος Ζήτρος

Από το ξεκίνημα της ζωής μου στη Θεσσαλονίκη, είχα την τύχη να περνάω τακτικά διαστήματα στο εξωτερικό, να εκτίθεμαι σε διαφορετικούς πολιτισμούς και να επικοινωνώ σε πολλές γλώσσες, γνωρίζοντας ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο. Οι πρώτες μου αναζητήσεις εκφράστηκαν μέσα από τα βιβλία και από τη νεαρή ηλικία είχα διάθεση να πειραματιστώ με πρακτικές πνευματικών από Δύση και Ανατολή.

Φτάνοντας στην ενηλικίωση, συνέχισα με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Μετά την αποφοίτηση, έκανα τα πρώτα μου βήματα σε διάφορους εργασιακούς κλάδους, σπούδασα Πληροφορική και εργάστηκα σε αυτόν τον κλάδο για αρκετά χρόνια, ολοκληρώνοντας παράλληλα ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η πληθώρα ευκαιριών στη ‘χώρα της αφθονίας’ από τη μια και οι επίμονες εσωτερικές αναζητήσεις από την άλλη, απομάκρυναν γρήγορα την ψευδαίσθηση ότι η υλική διεύρυνση και επιτυχία από μόνες τους  μπορούν να φέρουν την ευτυχία.

Έτσι, η αναζήτηση ενός βαθύτερου νοήματος με οδήγησαν στο μονοπάτι της γιόγκα και ακολούθησαν πνευματικά ταξίδια τόσο στην Αμερική, όσο και στην Ινδία. Εκεί παρακολούθησα για πρώτη φορά πρόγραμμα εκπαίδευσης γιόγκα από σαννυάσιν-δάσκαλο της παράδοσης Σατυανάντα και  αντιλήφθηκα την προοπτική της καθημερινής πνευματικής πρακτικής.

Με την επιστροφή μου στην Ευρώπη, συνειδητοποίησα την επιτακτική αναγκαιότητα για μια εσωτερική πειθαρχεία με σκοπό την εγκαθίδρυση ενός τρόπου ζωής που θα προτάσσει την εσωτερική σταθερότητα απέναντι στα εξωτερικά σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Στην Αθήνα ανακάλυψα το Σατυαναντάσραμ Ελλάδος, ένα παραδοσιακό άσραμ όπου μπορούσα να ζήσω τη γιόγκα ως τρόπο ζωής και να εκπαιδευτώ κοντά σε δασκάλους της παράδοσης Σατυανάντα. Παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων και εξειδικευμένων προγραμμάτων σχετικά με την γιόγκα, έζησα εμπειρίες, γνώρισα αναζητητές και εκτέθηκα σε υψηλές διδασκαλίες και εκπαιδεύτηκα στο πρόγραμμα εισηγητών. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζω και διδάσκω γιόγκα στη Λάρισα, χάρις στην έμπνευση των δασκάλων μου.

Αναπληρωτής ΤΑΜΙΑΣ:

Περικλής Χριστοδουλόπουλος

Διδάσκω γιόγκα από το 1987 και τα τελευταία 23 χρόνια σε δικό μου χώρο

Έχω εκπαιδευτεί αρχικά από το “Λωτό” και από το κέντρο Σατυανάντα αλλά ήρθα σε επαφή και με άλλους δασκάλους και συστήματα. Έτσι τα μαθήματα μου έχουν επιρροές και από Αστάγκα βινυάσα Γιόγκα, Αϊγιενγκαρ, και Κριπάλου. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε οστεοπαθητικούς – κινησιολόγους και προσφέρω Θεραπευτικό μασάζ (σιάτσου, ρεφλεξολογία, βαθύ νευρομυϊκό μασάζ, ενεργειακό). Η μακροχρόνια σχέση μου με πνευματικούς δασκάλους με έχει βοηθήσει να έχω μια  όμορφη εμπειρία από τον διαλογισμό για να μπορώ να καθοδηγήσω τους ασκούμενους. Πάνω απ’ όλα η ενασχόληση με την διδασκαλία με βοηθάει να βελτιώνομαι.

Έχω διατελέσει μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου για πολλές διετιες. Επιθυμώ η Γιόγκα να γίνει γνωστή στο πλατύ κοινό και να αναδειχτεί σαν ένα αποτελεσματικο συστημα υγείας και αυτοβελτιωσης

Έφορος Δραστηριοτήτων

Μαρία Χρυσοχεράκη

Γεννήθηκε το 1973 στο Darwin της Αυστραλίας και ασχολήθηκε πρώτη φορά με τη γιόγκα σε ηλικία μόλις 13 ετών. Από τότε, εξερεύνησε μερικά από τα πιο γνωστά συστήματα όπως: Sivananda, Satyananda και Yoga Works.

Το 2002 ξεκίνησε τη μαθητεία της στην Iyengar Yoga και είναι πλέον πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga (Level 3).

Οι δάσκαλοι Iyengar yoga τροποποιούν τις κλασσικές θέσεις της γιόγκα με τα βοηθήματα (props) και χρησιμοποιούν τη βαθιά γνώση των άσανα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Στο πλαίσιο της συνεχόμενης της ανάγκης για καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση της γιόγκα, συνεχίζει να παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα και να εξετάζεται στην Iyengar Yoga σε τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα σήμερα να κατέχει το υψηλότερο δίπλωμα Iyengar Yoga στη χώρα μας. Επιπροσθέτως, δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί σεμινάρια με παγκοσμίου φήμης δασκάλους όπως η Lois Steinberg, ο Eyal Shifroni, η Carrie Owerko και η Sheila Haswell. Τέλος, επισκέπτεται το Iyengar Institute στην Pune της Ινδίας για περαιτέρω επιμόρφωση.

Εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζεται ως δασκάλα με διάφορα στούντιο και είναι η ιδρύτρια του yogaonline.gr, που υπήρξε το πρώτο διαδικτυακό περιοδικό γιόγκα στην Ελλάδα.

Πέρα από τη διδασκαλία και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχει την χαρά και την τιμή να αρθρογραφεί στο κορυφαίο free-press υγείας και ευεξίας NaturaNRG, καθώς και στο ελληνικό τμήμα ενός από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς του κόσμου, την Huffington Post.

Το καλοκαίρι του 2017 ίδρυσε την Pure Yoga με στόχο να προσφέρει προσωποποιημένα Iyengar yoga μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος και του Βρετανικού Συλλόγου για την Iyengar Yoga στη Μεγάλη Βρετανία και στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας (IYUK).

Τον Σεπτέμβριο του 2022 εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο «Γιόγκα για την Εγκυμοσύνη» από τις εκδόσεις Νήσος.

FB: Maria Hrisoheraki

Instagram: pureyoga_mariahrisoheraki

Mail: goldy.yogaonline@yahoo.gr

Έφορος Διδασκαλιών

Αλέξανδρος Πετρίδης

Έχοντας έρθει σε επαφή με την γιόγκα το 1991,στην Αμερική,πάντα ήθελα να εμβαθύνω περισσότερο.Το 2006 ξεκίνησα την κανονική μου πρακτική,σε καθημερινή βάση.

Το 2008 και 2009,ολοκλήρωσα την εκπαίδευση 500 ωρών στην Hatha Yoga,στο Nasik της Ινδιας(www.yogapoint.com)με δάσκαλο τον Dr Vishwas Mandlik.

Το 2014 και 2016,ολοκλήρωσα την εκπαιδευση 500 ωρών στην Ashtanga Vinyasa Yoga,καθώς και εκπαίδευση 200 ωρών στην Yoga Therapy,στην Mysore της Ινδιας(www.mysoreashtanga.net)με δάσκαλο τον Dr.Ramesh Sherry.

Το 2006 και 2007,ολοκλήρωσα στην σχολή NHS(www.nhs.gr)σουηδικό,αθλητικό και Αγιουβερδικο μασαζ,καθώς και σπουδές ανατομίας,παθολογίας,φυσιολογίας,συνολικής διαρκείας 900 ωρών.

Το 2007 ολοκλήρωσα την πρώτη μου εκπαιδευση στο ταϊλανδέζικο μασάζ στο Sunshine House(www.thaimassage.gr)με δάσκαλο τον Τάκη Οικονομου(Krisnhataki).Εως το 2010 συνέχισα να παρακολουθώ σεμινάρια,σαν μαθητής,βοηθός δασκάλου και δάσκαλος εκεί.

Από το 2012,έχω δημιουργήσει το ORIONAS YOGA στην Αθήνα όπου διδάσκω σε καθημερινή βάση.

Τα τελευταία 6χρόνια ασχολούμαι ιδιαίτερα με την κινησιολογία και την εφαρμογή αυτής στην Γιογκα.