Συχνές Ερωτήσεις

Χρήσιμες Απαντήσεις/Οδηγίες

α. Οι προϋποθέσεις λειτουργίας των κέντρων γιόγκα (yoga) διέπονται απο το άρθρο 67 του ν.4908/22 (ΦΕΚ Α΄52/ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 22) :

 

“1. Οι προϋποθέσεις λειτουργίας και οι ειδικές κτιριολογικές προϋποθέσεις των άρθρων 3 και 4 αντίστοιχα του π.δ. 219/2006 (A΄ 221), περί καθορισμού των όρων και των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών γυμναστηρίων ή ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων, δεν απαιτούνται για τη λειτουργία κέντρων γιόγκα (yoga), εφόσον αυτά λειτουργούν αυτόνομα και παρέχουν αποκλειστικά και μόνο υπηρεσίες εκμάθησης και πρακτικής γιόγκα.

 

2. Με κοινή απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού και των Υπουργών Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζονται οι κατ’ ελάχιστον απαιτούμενες κτιριολογικές και λοιπές προϋποθέσεις για την ίδρυση και λειτουργία κέντρων γιόγκα (yoga), καθώς και κάθε αναγκαίο, τεχνικό και λεπτομερειακό θέμα, για την εφαρμογή του παρόντος.”

 

β. Οι προϋποθέσεις καθορίζονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 597048/2022 (ΦΕΚ 6335/Β/14-12-2022)

 

γ. Με την διευκρινιστική επιστολή της ΑΑΔΕ (Αρ. Πρωτ. ΔΕΞΥ Ζ 1052382 ΕΞ 2023) μπορουν να χρησιμοποιηθεί ο ΚΑΔ 85.51.10 Υπηρεσίες αθλητικής και ψυχαγωγικής εκπαίδευσης.

 

Αυτή η υποκατηγορία περιλαμβάνει την παροχή αθλητικής εκπαίδευσης από κατασκηνώσεις και σχολές ή από επαγγελματίες αθλητικούς εκπαιδευτές, καθηγητές ή προπονητές σε ομάδες ή άτομα. Εξαιρείται η παροχή τέτοιων υπηρεσιών από ακαδημαϊκές σχολές, κολλέγια ή πανεπιστήμια.

 

Αυτή η υποκατηγορία περιλαμβάνει:
– τις υπηρεσίες διδασκαλίας αθλημάτων (μπέιζμπολ, μπάσκετ, κρίκετ,
ποδόσφαιρο, κλπ.)
– τις κατασκηνώσεις, τις υπηρεσίες διδασκαλίας αθλημάτων
– τις υπηρεσίες εκπαίδευσης των επικεφαλής των ομάδων επευφημούντων
(cheerleaders)
– τις υπηρεσίες διδασκαλίας γυμναστικής
– τις υπηρεσίες διδασκαλίας κολύμβησης
– τις υπηρεσίες διδασκαλίας πολεμικών τεχνών
– τις υπηρεσίες διδασκαλίας παιχνιδιών με τράπουλα (όπως μπριτζ)
– τις υπηρεσίες διδασκαλίας γιόγκα

 

Εφόσον είστε μέλη μας, στείλτε μας email στο info@hellenicyogaassociation.gr και θα λάβατε video με σχετικές οδηγίες.