Αλέξανδρος Πετρίδης

Περιγραφή μαθήματος:

Μάθημα Hatha Yoga, στο οποίο θα δώσουμε έμφαση στην ισορροπία και στην ευθυγράμμιση του σώματος, χρησιμοποιώντας κυρίως όρθιες asanas, μέσω της συνειδητότητας της στάσης και της αναπνοής μέσα σε αυτή.

 

Μάθημα για όλα τα επίπεδα, στο οποίο χρησιμοποιούμε παραλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου.

 

Έχοντας έρθει σε επαφή με την γιόγκα το 1991,στην Αμερική, πάντα ήθελα να εμβαθύνω περισσότερο.

 

Το 2006 ξεκίνησα την κανονική μου πρακτική σε καθημερινή βάση.

 

Το 2008 και 2009 ολοκλήρωσα την εκπαίδευση 500 ωρών στην Hatha Yoga στο Nasik της Ινδίας.

 

Το 2014 και 2016,ολοκλήρωσα την εκπαίδευση 500 ωρών στην Ashtanga Vinyasa Yoga,καθώς και εκπαίδευση 200 ωρών στην Yoga Therapy,στην Mysore της Ινδίας.

 

Από το 2012,έχω δημιουργήσει το ORIONAS YOGA στην Αθήνα όπου διδάσκω σε καθημερινή βάση.

 

 

Εύη Τάσσα

Vinyasa Yoga: Ανοίγματα ισχίων και συναισθηματική απελευθέρωση

 

Μέσα από μία δυναμική πρακτική με ροή δίνουμε το χώρο στον εαυτό μας για πνευματική εξέλιξη και διεύρυνση του εαυτού.

 

Η πρακτική αυτή θα αποτελέσει μία εξελικτική διαδικασία απελευθέρωσης παλιών μοτίβων σκέψης και συμπεριφοράς, και δημιουργίας νέων υγιών μορφών εξέλιξης. Η παρατήρηση, η συνειδητότητα και η αποδοχή θα μας κάνουν συντροφιά σε αυτό το ταξίδι

 

Η Εύη ήρθε σε επαφή με τη γιόγκα και το διαλογισμό το 2010, όταν σπούδαζε στο Ινστιτούτο Τεχνών του Μπαλί, στην Ινδονησία. Η πρακτική στη γιόγκα της αποκάλυψε έναν νέο τρόπο ζωής, που μας συνδέει με τον αληθινό εαυτό και την αληθινή μας φύση.

 

Το 2013 πιστοποιήθηκε ως δασκάλα γιόγκα με την πρόθεση να εμπνεύσει τους μαθητές να βιώσουν τη συνειδητή ζωή και να ακολουθήσουν το μονοπάτι της αυτοπραγμάτωσης. Τα μαθήματά της έχουν μία φυσική ροή, δημιουργώντας χώρο στους μαθητές να εξελιχθούν και να μεταμορφωθούν. Ως πρακτική ενσυνειδητότητας οδηγούν σε μία βαθύτερη κατάσταση ελευθερίας και γαλήνης.

   

Ακολουθώντας το εσωτερικό της κάλεσμα, ταξίδεψε στην Ινδία το 2016, μένοντας σε άσραμ για βαθύτερη εξερεύνηση του εαυτού. Έζησε στην Κίνα από το 2017 έως το 2019, διδάσκοντας γιόγκα και μελετώντας την κινέζικη Ταοϊστική φιλοσοφία. Το 2019 επέστρεψε στην Ινδία, για να εκπαιδευτεί κοντά στον Swami Vidyanand.

 

Η Εύη είναι E-RYT 500 της Yoga Alliance και Grand Master Meditation στην Yoga Alliance International της Ινδίας. Έχει πιστοποιηθεί στη Restorative, Yin Yoga, Prenatal και Kids Yoga.

 

Για πέντε χρόνια παρακολούθησε μαθήματα ινδικής φιλοσοφίας και σανσκριτικής γλώσσας στο Κέντρο Ινδικών και Ελληνο-Ινδικών Σπουδών Αθηνών, δίπλα στον ινδολόγο καθηγητή Δρ. Δημήτριο Βασιλειάδη.

 

Το 2019 ίδρυσε τη σχολή Sahadeva Yoga, όπου διδάσκει γιόγκα και πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις δασκάλων με στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να συνδεθούν βαθύτερα με τον εαυτό τους και να ξεδιπλώσουν το πλήρες δυναμικό τους. Από τα συνεχή ταξίδια της στο Μπαλί αντλεί έμπνευση, την οποία διοχετεύει στα μαθήματά της.

 

 

 

 

Μαρία Χρυσοχεράκη

Φως στην Iyengar Yoga

Η Iyengar yoga αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του B.K.S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα.

 

Ένα τυπικό μάθημα Iyengar yoga εστιάζει στην ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, στη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και στη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης. Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε στην εμπειρία.

 

Μέσα από τη τακτική πρακτική, ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία.

 

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε όλους.

 

Γεννήθηκε το 1973 στο Darwin της Αυστραλίας και ασχολήθηκε πρώτη φορά με τη γιόγκα σε ηλικία μόλις 13 ετών. Από τότε, εξερεύνησε μερικά από τα πιο γνωστά συστήματα όπως: Sivananda, Satyananda και Yoga Works.

 

Το 2002 ξεκίνησε τη μαθητεία της στην Iyengar Yoga και είναι πλέον πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga (Level 3).

 

Στο πλαίσιο της συνεχόμενης της ανάγκης για καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση της γιόγκα, συνεχίζει να παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα και να εξετάζεται στην Iyengar Yoga σε τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα σήμερα να κατέχει το υψηλότερο δίπλωμα Iyengar Yoga στη χώρα μας. Επιπροσθέτως, δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί σεμινάρια με παγκοσμίου φήμης δασκάλους όπως η Lois Steinberg, ο Eyal Shifroni, η Carrie Owerko και η Sheila Haswell. Τέλος, επισκέπτεται το Iyengar Institute στην Pune της Ινδίας για περαιτέρω επιμόρφωση.

 

Πέρα από τη διδασκαλία και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, έχει την χαρά και την τιμή να αρθρογραφεί στο κορυφαίο free-press υγείας και ευεξίας NaturaNRG, καθώς και στο ελληνικό τμήμα ενός από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς του κόσμου, την Huffington Post.

 

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος και του Βρετανικού Συλλόγου για την Iyengar Yoga στη Μεγάλη Βρετανία και στην Δημοκρατία της Ιρλανδίας (IYUK).

 

Τον Σεπτέμβριο του 2022 εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο «Γιόγκα για την Εγκυμοσύνη» από τις εκδόσεις Νήσος.

 Ανθή Χατζηχριστοδούλου

Mandala Vinyasa Flow


“Mandala” είναι μια σανσκριτική λέξη που σημαίνει “ιερός κύκλος”.  Πνευματικό σύμβολο το οποίο αντιπροσωπεύει το σύμπαν, την ενότητα και την ολότητα.

 

Συμβολίζει το άπειρο και την αιώνια ζωή.
Σύμφωνα με τον  Carl Jung  οι μάνταλα αποτελούν την παγκόσμια έκφραση της ανθρώπινης ψυχής. Πίστευε ότι αν διαλογιστούμε βλέποντας μια μάνταλα τότε συνδεόμαστε με την αληθινή μας φύση και έρχονται στο φως βιώματα που χρειάζονται θεραπεία αλλά και απαντήσεις σε όσα μας απασχολούν.


Η Mandala Vinyasa yoga, είναι μια πρακτική η οποία μας βοηθά να αποκτήσουμε επίγνωση σε όλο το σώμα και την σχέση του σώματός μας με τον χώρο καθώς η εναλλαγή των θέσεων και του προσανατολισμού απαιτεί συντονισμό και εστίαση στο σώμα και την αναπνοή.


Είναι μία έντονη πρακτική η οποία απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα καθώς το μάθημα χτίζεται σιγά σιγά.

 

Οι εναλλαγές των θέσεων και του προσανατολισμού λειτουργούν ως ένας κινούμενος διαλογισμός.

 

Οφέλη:
Μας βγάζει από την ρουτίνα μας
Βοηθά στην ευαισθητοποίηση και τον συντονισμό του σώματος
Εμπνέει τη δημιουργικότητα
Μας βοηθάει να βλέπουμε τα πράγματα πιο σφαιρικά
Εξισορροπεί τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου και βελτιώνει την συγκέντρωση του νου.
Αυξάνει την αντοχή και την ευελιξία στο σώμα.

 

Η Ανθή Χατζηχριστοδούλου είναι η ιδιοκτήτρια του bindu shala που λειτουργεί από το 2021 και έχει τελειώσει οικονομικά και μεταπτυχιακό στο Marketing.

 


Είναι δασκάλα yoga με εκπαίδευση 500h και με ειδικές εκπαιδεύσεις στην kids/teen yoga 95h, στην yoga nidra 40h καθώς και σε πολλές άλλες επιμέρους εκπαιδεύσεις (Chakra Yoga, Γιόγκα για την 3η ηλικία κ.α.).

 

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και στο Rishikesh στην Ινδία στο εκπαιδευτικό 200h στη HATHA & ASTANGA VINYASA.

 

Επιπλέον είναι ενεργειακή θεραπεύτρια REIKI MASTER Α, Crystal Healing, SRT και έχει λάβει μυήσεις και σε άλλα συστήματα reiki.

 

Ακόμη και σήμερα παρακολουθεί ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα πνευματικής ανέλιξης και θεραπείας και yoga, συνεχίζοντας να εξελίσσει τις γνώσεις της πρώτα από όλα για την δική εξέλιξη αλλά και για την εξέλιξή της ως θεραπεύτρια και δασκάλα yoga.

 

Όραμά της να βοηθά ανθρώπους στον δρόμο της αφύπνισης, της εξέλιξης και της θεραπείας.

Γιώργος Χριστοδούλου

Τι είναι ο Διαλογισμός Βιπάσανα

 Eίναι μια πρακτική συγκέντρωσης του νου, που ανακαλύφθηκε από τον Βούδα πριν 2500 χρόνια.  Στην προσπάθειά του να κατανοήσει τα αίτια του πόνου και τον λόγο της ανθρώπινης ύπαρξης, πέτυχε την φώτιση. Έκτοτε, συνεχίζει να διδάσκεται σε όλο τον κόσμο, λόγω της απλότητας της πρακτικής του και της μεγάλης του αποτελεσματικότητας. 
 
Γιατί χρειαζόμαστε να εξασκηθούμε στην Βιπάσανα


 • Για να ελευθερωθούμε από την ένταση και το άγχος

 • Για να υιοθετήσουμε ένα τρόπο ζωής που μας χαρίζει μια αληθινή ευεξία και ηρεμία.

 • Για να μάθουμε να βλέπουμε και να αποδεχόμαστε το κάθε τι όπως είναι

 • Για να αποκτήσουμε μια βαθιά ενόραση στο τι είναι ο άνθρωπος, ποιο είναι το νόημα της ζωής και τι είναι πραγματικότητα.


Ποιος διδάσκει Βιπάσανα στον Λωτό
 
Διδάσκει ο Γιώργος Χριστοδούλου, μαθητής του υψηλόβαθμού μοναχού Dhiravamsa. Έχει μαθητέψει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε βουδιστικά μοναστήρια & σε retreats για πάνω από 20 χρόνια και την διδάσκει, με εντολή του δασκάλου του.  Έχει προσφέρει σεμινάρια Βιπάσανα στον Καναδά, την Τσεχία και την Ελλάδα

Ζωή Γκιννή

Hatha Yoga & Slow Flow

 

Ζεσταίνετε και προετοιμάζετε το σώμα σας μέσα από μια μεσαίου επιπέδου Vinyasa, απελευθερώνοντας την ένταση και στη συνέχεια βυθίζεστε στο σώμα σας μέσα από μια γειωτική πρακτική αποκατάστασης.

 

Ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα και για αρχάριους. Στη πρακτική αυτή εστιάζουμε στις βασικές αρχές των asanas (στάσεων) και pranayama (αναπνευστικές τεχνικές).

 

Γεννήθηκα  στην Αθήνα και με την ολοκλήρωση των σπουδών μου στα Νομικά, στις Πολιτικές και στις Οικονομικές Επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Αυστρία, ακολούθησα μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο του εταιρικού Μάρκετινγκ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για περισσότερα από 20 χρόνια.

 

Η αγάπη μου και η ενασχόληση μου με τη Yoga από νεαρή ηλικία, με ώθησε κάποια στιγμή στη διαδρομή μου, να ακολουθήσω ένα διαφορετικό και εναλλακτικό μονοπάτι στη ζωή μου. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από τη Yoga Alliance International India και πιστοποιημένη δασκάλα Kundalini Yoga από τη Yoga Alliance. Είμαι αφοσιωμένη στις βασικές αρχές της Yoga, τόσο όταν βρίσκομαι πάνω, αλλά και μακριά από το στρωματάκι μου. Διδάσκω Hatha, Hatha Flow και Kundalini Yoga στα ελληνικά και τα αγγλικά σε ομάδες ή σε ατομικές συνεδρίες τα τελευταία 15 χρόνια στο Mind Body Soul Yoga studio, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Συμμετέχω ενεργά στο Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας, στη ΚΥΤΑ ΕΛΛΑΣ και στη νεοιδρυθείσα Ομοσπονδία Γιόγκα Ελλάδας.

 

Φωτεινή Γαλανοπούλου

Vinyasa yoga για πόνο στη μέση και άνοιγμα ισχίων

Μέσα από τη ροή και την εναλλαγή των στάσεων  θα προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε την πίσω πλευρά του σώματος μας  και να ανοίξουμε τα ισχία μας για να απελευθερωθεί η  λιμνάζουσα ενέργεια που δημιουργεί ενοχλήσεις και πόνους της μέση.

 

Είμαι η Φωτεινή Γαλανοπούλου και είμαι η ιδρύτρια της σχολής Unitas και δασκάλα γιόγκα .  Ξεκίνησα να κάνω γιόγκα και διαλογισμό το 2003 και το 2013 ξεκίνησα να διδάσκω. Είμαι συγγραφέας και πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα για ενήλικες και για παιδιά (Yoga Alliance) έχοντας ολοκληρώσει 500 ώρες εκπαιδεύσεων όπως επίσης και 200 ώρες γιόγκα για παιδιά .

 

Εκτός από την εκπαίδευση μου στη hatha yoga, Vinyasa yoga και Raja yoga, έχω εκπαιδευτεί στην Yin yoga, restorative yoga και adaptive yoga με την Michelle Young στη Νέα Υόρκη. Βλέποντας τα οφέλη της γιόγκα την περίοδο της εγκυμοσύνης μου, εκπαιδεύτηκα το 2019 στην γιόγκα για εγκύους και γιόγκα για μετά την εγκυμοσύνη με το σύστημα της Birthlight της Αγγλίας.

 

Διδάσκω yoga Nidra και Mindfulness όπως επίσης διαλογισμό για το τραύμα. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα για παιδιά με ιδιαιτερότητες (ΑΜΕΑ), και για την Τρίτη ηλικία.

 

Τέλος, διεξάγω εκπαιδευτικά προγράμματα, βασικό πρόγραμμα 200 ωρών και εκπαίδευση στην παιδική γιόγκα (50 ωρών και 100 ωρών). Διδάσκω, διαλογισμό, hatha yoga, Vinyasa flow yoga, yoga mix, γιόγκα εγκύους. Εξειδικεύομαι, στη σωστή στάση σώματος και ισορροπία.

 

Η Vinyasa yoga έχει ροή. Ανεβάζει την ενέργεια και ζεσταίνει το σώμα . Σε αυτό το μάθημα θα επικεντρωθούμε στο άνοιγμα των ισχύων και την ανακούφιση από πόνους στη μέση. Η Αναπνοή και η κίνηση γίνονται ένα.  

 

Στέλλα Nihal Sundri Βακιρτζή /

Maria Arjan Dev Douska

Kundalini Yoga για να Ενεργοποιήσετε το Σύστημά σας

 

Σε αυτό το δυναμικό μάθημα Kundalini Yoga θα ανακαλύψουμε, πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όλο μας το σύστημα μέσα από την κίνηση του σώματος και τον ήχο του Γκονγκ.

Θα φέρουμε σε ισορροπία το ανοσοποιητικό, το αναπνευστικό, το κυκλοφορικό και το νευρικό σύστημα.

Ξυπνώντας την ενέργεια του Ήλιου στο σώμα θα μπορέσουμε να καθίσουμε και να παραμείνουμε απόλυτα παρόντες.

Θα συνδεθούμε με τη συνείδησή μας, θα διευρύνουμε τη διαίσθηση, την παραγωγικότητα, την αυτοπεποίθηση και τη συμπόνια.

Θα φορτίσουμε επίσης το κέντρο της καρδιάς και την αύρα μας.

 

Στέλλα Nihal Sundri Βακιρτζή

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου μένω μέχρι και σήμερα.

Εργάστηκα για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων, σε διάφορους τομείς και ειδικεύσεις  (βοηθός λογιστή, IT Support, Logistics Manager).

 

Γνώρισα τη Yoga το 2004 και από τότε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

 

Ξεκίνησα με Hatha Yoga . Έπειτα, και για πολλά χρόνια, εξασκήθηκα στην Ashtanga Yoga και παρακολούθησα το Teachers’ Training  Course “Primary Series” με τον Manju Pattabhi Jois . Στην πορεία, γνώρισα την Kundalini Yoga, όπου εκπαιδεύτηκα στο 1ο επίπεδο από την Μαρίνα Amar Dev  Κτίστη. Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα 1ου επιπέδου από το KRI και συνεχίζω την εκπαίδευσή μου παρακολουθώντας τις ενότητες του 2ου επιπέδου.                                                                                      

Διδάσκω Kundalini Yoga όπως διδάχθηκε από το Yogi Bhajan, στο Kundalini Yoga Center “Guru Ram Das Ashram” Greece, στο Apar Yoga & Healing, καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα δια ζώσης και online.

 

Επίσης  κατέχω τον 1ο και 2ο βαθμό Reiki και έχω ολοκληρώσει τον Σαμανικό Θεραπευτικό Τροχό.

 

Αγαπημένη υπενθύμιση: «Είμαστε πνευματικά όντα που γεννήθηκαν για ανθρώπινη εμπειρία. Δεν είμαστε άνθρωποι που γεννήθηκαν για πνευματική εμπειρία.»

 

Email: wvakirtzi@gmail.com

 

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100013329139519

 

Instagram: https://www.instagram.com/vakirtzistella/?hl=el

 

 

 

 

Maria Arjan Dev Douska

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Έζησε για δέκα χρόνια στο Moosonee του βόρειου Καναδά , αλλιώς «Πύλη της Αρκτικής», στην αποικία των Ινδιάνων Cree, όπου μαζί τους για πρώτη φορά, ήρθε σε επαφή με μια διαφορετική θεώρηση του κόσμου και της ζωής. Αφού εργάστηκε εκεί για χρόνια σε οικογενειακή επιχείρηση, επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα σε ηλικία 27 ετών, αναζητώντας νέες δραστηριότητες.

 

Ασχολήθηκε αρχικά με κατασκευές vitraux και συντήρηση παλαιών επίπλων, καθώς και με κατασκευές ειδών λαϊκής τέχνης.

 

Το 2002 ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τη yoga, αναγνώρισε την μεταμορφωτική της δύναμη και κατάλαβε αμέσως πως έμελλε να αποτελέσει για εκείνην το κέντρο του ενδιαφέροντος της και την μοναδική της ασχολία για όλα τα επόμενα χρόνια.

 

Τον Απρίλιο του 2018, εγκαινίασε το Apar Yoga and Healing Ashtanga Shala, όνειρο ζωής που πραγματοποιήθηκε με πολλή προσωπική δουλειά, επιμονή και αγάπη. Νιώθει διαρκώς την ανάγκη να μαθαίνει και να διδάσκεται, βαδίζοντας στο φωτεινό, μαγικό μονοπάτι της yoga…

 

www.aparyogahealing.gr

 

Email: madouskas@gmail.com

 

Facebook: https://www.facebook.com/aparyogahealing

 

Instagram: https://www.instagram.com/aparyogahealing/

 

 

Ελίνα Κουρταλή

“Βρες την Ισορροπία, επανασυνδέσου µε την Καρδιά, άφησε πίσω ότι δεν χρειάζεται, ανακάλυψε την εσωτερική σου Δύναµη και Αρµονία”

 

Στον κύκλο του ✨Somatic Alchemy & Sound Healing

 

Θα έρθουµε σε επαφή µε το Σώµα, τον Ήχο & την Αναπνοή Χαλαρώνοντας την περιοχή της πυέλου, δυναµώνοντας τον κορµό και τα πόδια, ανοίγοντας την περιοχή της καρδιάς, µε φροντίδα και έκφραση στο Σώµα.

 

Τι θα κάνουµε;

 

 • Γήινες πρακτικές (κινήσεις µε επίκεντρο τη βαθιά εσωτερική επίγνωση και απελευθέρωση)
 • Eπανασχεδιασµό αναπνοής
 •  
 • Πρακτικές για το άνοιγµα του σώµατος όπως γιόγκα, κινητικό διαλογισµό και ολιστικές πρακτικές γλώσσας χορού
 • Ηχοθεραπεία

Εάν επιθυµείς

 

 • Βαθύτερη χαλάρωση και αύξηση ενέργειας και ζωτικότητας Απελευθέρωση από την ένταση και τα ανθυγιεινά φυσικά πρότυπα
 • Ανάπτυξη µιας βαθιά αίσθησης ευγνωµοσύνης και ηρεµίας
 •  
 • Επανασύνδεση µας µε τη σοφία που υπάρχει µέσα µας και της διαισθητικής µας δύναµης
 • Ροή µαζί µε τις θεραπευτικές συχνότητες του Ήχου, φέρνοντας Ηρεµία, Αρµονία και Ζωτικότητα

Τότε έλα στον κύκλο µας σε ροή µε το Σώµα, τους Θεραπευτικούς ήχους από το Γκόνγκ, το Steel Drum και τις Θιβετιανές ηχογαβάθες, και άλλους µαγικούς ήχους

 

Η Ελίνα Κουρταλή ιδρύτρια του Flower Bodies Flowing Souls, ήρθε σε πρώτη επαφή µε την έννοια της αυτοσυγκέντρωσης, την έκφραση και το σώµα το 2003, σύµφωνα µε την τεχνικού χορού Butoh.

 

Έπειτα διδάχτηκε τη σηµασία της επίγνωσης, σε διάφορες σωµατικές θέσεις µε γνώµονα την αναπνοή, την τεχνική θετικού οραµατισµού σαν το πρώτο σκαλοπάτι προς το διαλογιστικό στάδιο, και τη θεραπευτική επίδραση της γιόγκα σε επαφή µε το σύστηµα Σαντυανάντα (2011).

 

Ορόσηµο στην πρακτική ήταν τα ταξίδια στο Νεπάλ, στην Καµπότζη και την Ταϊλάνδη (2016-2017) όπου την κέντρισε ιδιαίτερα ο ήχος µέσω από τις θεραπευτικές Ηχογαβάθες και το Γκόνγκ.

 

Στην ανάγκη για περαιτέρω εµβάθυνση της πρακτικής, παρακολούθησε το ολοκληρωµένο πρόγραµµα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα (2018) και του νευρογλωσικού-προγραµµατισµού NLP.

 

Έχει ασχοληθεί µε τα 5 στοιχεία της φύσης και την επίδραση του σώµατος πάνω σε αυτά (Tattwa Shuddhi). Έχει µυηθεί στον δεύτερο βαθµό του Ρέικι του Mikao Usui και τη θεραπευτική τεχνική του Munai Ki, 2019.

 

Ασχολείται µε την ελεύθερη κίνηση του σώµατος και το 5 Rhythms Dance. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις στατικού και δυναµικού διαλογισµού, Yoga Nidra, Tibetan Meditation και Nada Yoga.

 

Παρακολουθεί εκπαιδεύσεις µε βάση τη γυναικεία φύση, όπως Multidimensional Womb Healing, Pre-Post Natal Yoga, 8th Womb Gateway Rose Initiation, Holistic Dance Language Training και Pranic Healing Practitioner και µοιράζεται τις τεχνικές µε φροντίδα και σεβασµό σε γυναικείους κύκλους.

 

Ασχολείται µε την ηχοθεραπεία και πιστεύει στο µοίρασµα διάφορων τεχνικών µε σκοπό τη σύνδεση των ανθρώπων µε τη µεγαλύτερη δύναµη στον κόσµο, την Αγάπη

 

Μαρία Άνα Κουρλή

“Οι 3 Δεσμοί της Αγάπης μέσα μου’ – Θεραπευτικός ΔιαλογισμόςΗ πρακτική του Θεραπευτικού Διαλογισμού εξελίσσεται σε τρία στάδια, τα οποία ενεργοποιούν το εσωτερικό δυναμικό, ενθαρρύνουν την ενδοσκόπηση και την ελεύθερη έκφραση, και διευρύνουν την επίγνωση και την αυτογνωσία:

 
1ο στάδιο: Βαθιά Ψυχοσωματική Χαλάρωση


2ο στάδιο: Καθοδηγούμενος Εστιασμένος Οραματισμός, με θέμα «Οι 3 Δεσμοί της Αγάπης μέσα μου»:   Η προσέγγιση και συμφιλίωση με τον εδώ-και-τώρα-εαυτό   επιτρέπει την αναγνώριση και αποδοχή του εσωτερικού παιδιού   και οδηγεί στην επανασύνδεση με τον ανώτερο εαυτό.    Μέσα σε αυτή την ολότητα της ύπαρξης ενυπάρχει όλη η γνώση, όλα τα εφόδια και όλες οι ευκαιρίες, ώστε η ζωή να αναδιαμορφωθεί συνειδητά, ακολουθώντας την οδό της ελευθερίας, της χαράς και της ολοκλήρωσης.


3ο στάδιο: Καταγραφή της Εμπειρίας, για προσωπική χρήση.

 

Το όνομά μου είναι Μαρία Άνα Κουρλή.

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Όταν, ως έφηβη, αναρωτήθηκα για το μελλοντικό μου επάγγελμα, ο εσωτερικός προσανατολισμός ήταν ένας: ο άνθρωπος. Σπούδασα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ Αθηνών). Δεν ήταν αρκετό όμως… Αργότερα, ολοκλήρωσα την τετραετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Ψυχοθεραπεία-Θεραπεία Οικογένειας (Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο). Πάλι, έλειπε κάτι… Έτσι, εκπαιδεύτηκα ως Hatha Yoga Instructor (Yoga and Budo Center). Έπειτα, ολοκλήρωσα το Σεμινάριο Path into Light και τις Εκπαιδεύσεις Alpha Chi Consultant, Crystal Body και Προγονική Θεραπεία (Nahna Voice Center)… Κοιτάζοντας πίσω, καταλαβαίνω ότι πορεύομαι κρατώντας διαρκώς ένα καλάθι, όπου προσθέτω ένα-ένα, πολύτιμα πετράδια γνώσης γι’ αυτό το πολύπτυχο, θαυμάσιο πλάσμα… Κι αυτό θα συνεχίζω να κάνω…

 

Εργάζομαι αδιάκοπα στον χώρο της θεραπείας τα τελευταία 20 χρόνια, υπηρετώντας αυτό που για μένα σημαίνει ‘θεραπεία’: Θεραπεία είναι ένας χώρος ανοιχτός και ασφαλής, που προσεγγίζει τον άνθρωπο με τρόπο ολιστικό, συνδυάζοντας μεθόδους και τεχνικές που αλληλοσυμπληρώνονται και απευθύνονται σε κάθε πτυχή της ύπαρξής του. Θεραπεία είναι μία σχέση υψηλής ηθικής, που προσεγγίζει τον άνθρωπο με σεβασμό στις ‘αποσκευές’ που κουβαλά σε αυτή τη ζωή, και πίστη στις απεριόριστες δυνατότητές του!… Αυτή η πίστη μου αντανακλάται και στο πρόσφατο βιβλίο μου ‘Θεραπευτικοί Διαλογισμοί’ (εκδ. Δίον). 

 

 

Kουνταλίνι Γιόγκα για Ακτινοβολία κι Επιτυχία

Μαρίνα Amar Dev Κτίστη

Τεχνικές πρακτικής και διαλογισμού για τη διάλυση του προσωπικού “σαμποτέρ” και μια πορεία προσωπικής διεύρυνσης, ανάπτυξης, επιτυχίας κι ακτινοβολίας.

 

Απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα από την προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα.

 

Μαρίνα Amar Dev Κτίστη

 

Από το 1996, άμεση μαθήτρια του Yogi Bhajan (master της Κουνταλίνι Γιόγκα), με μαθητεία στην Ιταλία, Γαλλία και Νέο Μεξικό-ΗΠΑ.

 

Το 1999 έφερε την Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα κι αφιερώθηκε στη διάδοσή της.

 

Είναι διεθνής πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια δασκάλων στο Επίπεδο 1 & 2 (Lead Teachers Trainer-ΑΤΑ-KRI).

 

Ειδικότητες: Prenatal Yoga, Childrens Yoga, Emotional Therapy, Spiritual Fitness.

 

Επιπλέον σπούδασε Επικοινωνία και Θέατρο, στην Ελλάδα και την Ιταλία.

 

Satsang : Κάνω γιόγκα ή είμαι σε γιόγκα;

Τάσος Αντωνόπουλος Nārāyaṇa

 

Ο Guruji Atma Nambi έλεγε χαρακτηριστικά “Self-Realization comes first, everything else follows”.

 

Εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν τεχνικές γιόγκα και όμως μετρημένοι είναι αυτοί που βιώνουν αδιαλείπτως την ζωή ως Παρουσία, όχι ως μεμονωμένo άτομo.  Ή το αρχαίο μονοπάτι είναι προβληματικό ή ο τρόπος προσέγγισης του.

 

Αλήθεια, χρειάζεται να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι, να διαλογιστείς, να ψάλλεις mantra κ.τ.λ. για να αναγνωρίσεις την Αλήθεια;

 

Βιωματικά θα δούμε πως δεν χρειάζεται…

 

Θα δούμε επίσης πώς η εκτέλεση τεχνικών του μονοπατιού, ανεξάρτητα από το «είδος» τους, μπορεί να λειτουργήσει ως εμπόδιο στην Καθαρή Θέαση – Αυτοπραγμάτωση. 

 

Θα προτείνουμε όμως και ένα τρόπο προσέγγισής τους, ώστε να συμβάλουν στην κάθαρση σε κάθε επίπεδο.  Το μονοπάτι λειτουργεί αρκεί να βλέπεις Καθαρά…

 

Όπως πάντα θα κάνουμε και bhakti !

 

 

Στο μεγάλο σχολείο της ζωής, είδε αυτό το οποίο είναι σταθερό, ενώ όλα αλλάζουν. Παιδί παρατήρησε ότι η συγκέντρωση σε κάποιο θέμα παρέχει «πρόσβαση» σε ένα κόσμο όπου όλα μοιάζουν να είναι Ένα. Τότε, μερικά από τα πρώτα αναγνώσματα ήταν της πλούσιας πνευματικής βιβλιοθήκης του Πατέρα του.

 

Σταθμός στην ζωή του ήταν η γνωριμία με τον πνευματικό του Δάσκαλο, Rabten Yogi. Τον μύησε στην παραδοσιακή yoga, στα tapas,στην ευλογία της ανιδιοτέλειας (Karma Yoga) και σε ένα γιογκικo τρόπο ζωής με οδηγό την Αγάπη και την προσφορά.

Ευλογία και κενότητα βίωσε με τον Guru του Atma Nambi Tamil Nadu, India). Του έδωσε το πνευματικό όνομα Nārāyaṇa.

 

Μαθήτευσε στα διάφορα συστήματα δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. Ενδεικτικά: Alessandro Ortona (hatha yoga), Yogi Himanshu Ji (bhakti yoga) Δρ. Δημ. Βασιλειάδης (Hindi).

 

Η διδασκαλία του εμπνέεται από τον Εσωτερικό Δάσκαλο – την αίσθηση της Παρουσίας – έχοντας ως εργαλεία τους τέσσερις παραδοσιακούς δρόμους – Raja, Karma, Jnana, Bhakti – καθώς και συστήματα όπως Hatha, Nada, Κundalini Tantra κ.α.

 

Έχει γράψει πλήθος άρθρων με εσωτερικό περιεχόμενο, καθώς και το Αγιουρβεδικό σύγγραμμα “Θεραπεία με mudras”.

Έχει βραβευτεί για το έργο του ως μουσικοσυνθέτης και διανθίζει τη διδασκαλία του γιόγκα με ζωντανή μυστικιστική μουσική της Ινδικής παράδοσης.

 

Είναι ιδρυτής της παραδοσιακής σχολής Karma Yoga – www.karmayogaschool.com – με έδρα την Αθήνα, αλλά με μαθητές σε Ελλάδα και εξωτερικό, λόγο της διαδικτυακής μετάδοσης της διδασκαλίας. Στη σχολή, αλλά και διαδικτυακά διδάσκει Traditional Yoga & Meditation Teacher Trainings (200 & 300 hr), Ιndian harmonium & kirtan, εξειδικευμένα σεμινάρια, ολονυχτίες διαλογισμού, retreat ασκητικής ζώης κ.α.

 

Σε κλίμα μυσταγωγίας, με το πλέον αυθεντικό τρόπο, οι μαθητές εκπαιδεύονται στο μονοπάτι, βιώνοντας από την πρώτη συνάντηση την αλλαγή που συντελείται…από την πεποίθηση ότι είμαι μεμονωμένο άτομο, στην αποκάλυψη ότι υπάρχει μόνο Αγάπη – Παρουσία – Εαυτός.

 

 

Forrest Yoga – Revitalise your core

Βικτωρία Κουρκάκη

Σε αυτό το μάθημα θα δουλέψουμε μέσα από δυναμικές asanas (στάσεις) και pranayama (τεχνικές αναπνοής) ώστε να ζωντανέψουμε και να “ξεμουδιασουμε” σημεία του κορμού με τα οποία έχει κοπεί η σύνδεση.

 

Το μάθημα θα περιλαμβάνει ανοίγματα ισχίων και ώμων, στροφές και ανάστροφες στάσεις.

 

Ο χαλαρός αυχένας, η μοναδική αλληλουχία των στάσεων, οι δυναμικοί και αναζωογονητικοί κοιλιακοί και η μαγεία της πρόθεσης θα αναζωογονήσουν όλο τον κορμό.

 

Οι στάσεις τροποποιούνται για να ταιριάζουν στον καθένα ξεχωριστά και η εστίαση είναι στο «τι μπορεί κανείς να κάνει», αντί να προσπαθεί να πιέσει τον εαυτό του σε προχωρημένες θέσεις.

 

Η Forrest Yoga μας ενθαρρύνει να εξερευνήσουμε την παράδοση της γιόγκα με τις δικές μας αποχρώσεις και να οικοδομήσουμε μια βαθιά αίσθηση ανθεκτικότητας.

 

Forrest Yoga

Guardian – ERYT-500

Η Βικτωρία Κουρκάκη είναι η ιδρύτρια του Nama Yoga Studio και η επικεφαλής του προγράμματος του χώρου, των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Γνώρισε τη γιόγκα το 2008 και η καθημερινή πρακτική έγινε βίωμα και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της. Το 2012 εκπαιδεύτηκε στη Forrest Yoga® (220 ώρες) με την Ana Forrest, ιδρύτρια του συστήματος. Από το 2016 ως και το 2022 ταξιδεύει ως βοηθός σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις δίπλα στην Ana Forrest & τον Jose Calarco.

 

Το 2021 επιλέχθηκε από την Ana Forrest και τον Jose Calarco, καλλιτεχνικό διευθυντή και αφηγητή ιστοριών της Forrest Yoga®, να γίνει Forrest Yoga Guardian, η μεγαλύτερη τιμή στην ιεραρχία της Forrest Yoga και τον Νοέμβριο του 2022 ανακοινώθηκε ως Forrest Yoga Guardian.

 

Είναι μια από τους ανθρώπους που θα διαφυλάξουν και θα συνεχίσουν την κληρονομιά της Ana Forrest. Η διδασκαλία της Βικτωρίας είναι αυθεντική, πηγαία και αληθινή. Η μαγική της φωνή και το θεραπευτικό της άγγιγμα μπορούν να σε ταξιδέψουν σε βάθος στον εαυτό σου.

 

Η διδασκαλία της είναι εστιασμένη, απολαυστική και ενθουσιώδης. Σε βοηθά να απαλύνεις τις αιχμές σου και να αισθανθείς συγκεντρωμένος και χαλαρός. Τα μαθήματά της είναι δυναμικά και θεραπευτικά ταυτόχρονα.

 

Ο ενθουσιασμός της, η αφοσίωσή και η γενναιοδωρία της είναι μεταδοτικά!

 

 

“Fall Flow” – Φθινοπωρινή πρακτική σε Ροή 

Ευαγγελία Μούχα

 

Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική , οτιδήποτε εκδηλώνεται στη φύση αποτελείται από 5 διαφορετικά θεμελιώδη στοιχεία:  νερό, ξύλο, φωτιά, γη, μέταλλο.  

 

Κάθε εποχή ένα από αυτά υπερτερεί των υπολοίπων.  Το φθινόπωρο λοιπόν αναδύεται το στοιχείο του Μετάλλου, το οποίο συνδέεται με τον μεσημβρινό (κανάλι ροής ενέργειας) των πνευμόνων και του παχέωςεντέρου.  

 

Είναι η εποχή της μετάβασης από τη φωτιά και την εξωστρέφεια του καλοκαιριού, στην εσωτερίκευση και την αδράνεια του χειμώνα. 

 

Σε συναισθηματικό / ενεργειακό επίπεδο η ανισορροπία στο στοιχείο του Μετάλλου μας κάνει να προσκολλιόμαστε σε ανθρώπους, ιδέες και πεποιθήσεις. 

 

Μέσω των πρακτικών που θα διδάξουμε λοιπόν, θα επιχειρήσουμε να αποβάλλουμε ό,τι δεν μας εξυπηρετεί πια, ώστε να επανασυνδεθούμε με το παρόν, το εδώ και τώρα. 

 

Το μάθημα θα περιλαμβάνει μέτριας δυσκολίας Ασάνες σε ροή (Hatha Flow), Πραναγυάμα (τεχνικές αναπνοής) και Βαθιά Χαλάρωση.  Θα δίνονται και πιο εύκολες παραλλαγές.

 

Μούχα Ευαγγελία

6972790282

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ

2019 μέχρι σήμερα : Διδασκαλία κτ’οίκων 

2023: Διδασκαλία στην σχολή Λωτός

           Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λωτού σαν βοηθός εκπαιδευτή . 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΟΓΚΑ 500hr από την σχολή “ Λωτός” της Λίντας Καπετάνιου . 

Myofascia Yoga Σπύρος Καπνιάς Garudananda

-Therapeutic Yoga Mudra  ( Vasistha Ashram Kerala India) 

 Μαθήματα Ινδικής Φιλοσοφίας με τον κο Βασιλειάδη (2019-2022)

 

 

 

Fun & playful yoga 

Ζωή Κεφερλή

Βιωματικές τέχνες, χορός, μουσική, παιχνίδι, παραμύθι..τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη γιόγκα; Για να τα βιώσεις και να μπορείς να υπάρξεις μέσα σε αυτά χρειάζεται να παραμείνεις σιωπηλός.

 

Αυτός είναι ο τρόπος που διδάσκουμε τη γιόγκα στα παιδιά, διασκεδάζοντας, παίζοντας,

συζητώντας..

 

Το μάθημα είναι προσαρμοσμένο σε ηλικίες 5 έως 105 ετών

 

Μπορείτε να έρθετε μόνοι σας, ή με το παιδάκι σας

 

δασκάλα παιδικής yoga | δασκάλα προσχολικής αγωγής | βοηθός φυσικοθεραπείας | E-RYT® 200, RYT® 500, YACEP®

 

Είμαι η Ζωή Κεφερλή, ιδρύτρια των Little Yogis, απόφοιτη “Προσχολικής Αγωγής”, Βοηθός Φυσικοθεραπείας, δασκάλα Yoga με πάνω από 1.500 ώρες εκπαίδευσης στη θεραπευτική, στην παιδική yoga, και στη yoga για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, και lead trainer

 

στο συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Yoga for all kids, all abilities, all needs

 

Για εμένα η διαδικασία της μάθησης δεν σταματά ποτέ, είτε ως εκπαιδευόμενη, είτε ως δασκάλα και εκπαιδεύτρια.

 

Αυτός είναι ο στόχος μου, να μην σταματήσουμε ποτέ να αναζητούμε απαντήσεις και να κάνουμε τη γιόγκα ΠΙΟ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Γιόγκα για  Άνοιγμα των Ισχίων

Φωτεινή Μπήτρου

Η πρακτική για το άνοιγμα των ισχίων μπορεί να είναι πρόκληση για αρκετές και αρκετούς. Μπορεί όμως να είναι απίστευτα ικανοποιητική και ανακουφιστική, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

 

Η σύγχρονη δυτική καθημερινότητα απαιτεί καθιστικό τρόπο ζωής. Οι καρέκλες και οι πάγκοι σε γραφείο, σπίτι, ή σε άλλους χώρους λόγω του περιορισμού εύρους κίνησης στη λεκάνη κρατούν τα ισχία μακριά από την φυσιολογική περιστροφική τους κίνηση, καθώς και την πλάγια κάμψη και έκτασή τους, κινήσεις που χρειάζονται καθημερινά για να παραμείνουν ευκίνητα και εύκαμπτα.

 

Σας περιμένω για μια πρακτική ανοίγματος ισχίων, ευθυγραμμίζοντας πόδια και γλουτούς. Το μόνο που θα μείνει, μετά το τέλος της πρακτικής, είναι η ανακούφιση τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

 

H Φωτεινή  Mπήτρου είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και ιδιοκτήτρια του  Kouros studio που λειτουργεί απο το 1997. Ίδρυσε το 2004 την ομάδα κλασικού αθλητισμού (στίβου) Αίγινας (Ο.Α. ΚΟΥΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ), στην οποία ήταν πρόεδρος για 5 χρόνια.

 

Ασχολήθηκε επί 12 συναπτά έτη με τον κλασικό αθλητισμό (800μ-1.500 μ.) και ήταν πρωταθλήτρια στίβου με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα. 23 χρόνια ασχολείται συστηματικά με το aerobic και τα βάρη, και έχει συμμετάσχει σε ανάλογες διοργανώσεις στο Fitness.

 

Τα τελευταία 17 χρόνια ασχολείται με τη Yoga. Διδάσκει Hatha, Restorative και Vinyasa Yoga, με πάνω απο 9.000 ώρες διδασκαλίας και είναι εγγεγραμμένη πιστοποιημένη καθηγήτρια Yoga Alliance E-RYT 500.

 

Επίσης απο το 2016 έχει οργανώσει πάνω από 70 yoga retreat στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

HATHA FLOW_ΗΡΕΜΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ

Χριστίνα-Δάφνη Γαλανού

 

 Το μάθημα ξεκινάει με πραναγιάμα (αναπνευστικές τεχνικές), βάζοντας τις βάσεις για μια πρακτική με  το νου συγκεντρωμένο στο παρόν και το σώμα εναρμονισμένο με τις ανάγκες και τα όρια που θα εξασφαλίσουν μια ευχάριστη εμπειρία.

 

Στη συνέχεια ακολουθούν  Χαιρετισμοί στον  Ήλιο και  θέσεις σε ροή  εναρμονισμένες με την αναπνοή (vinyasa flow) ανεβάζοντας την ενέργεια  στο σώμα με την  πρόκληση να παραμείνει ο νους συγκεντρωμένος. Ακολουθούν ακίνητες θέσεις (άσανας) σε καθιστή θέση προσφέροντας χώρο στο σώμα και μάζεμα των αισθήσεων προς τα μέσα ώστε να αφομοιωθεί η εμπειρία της πρακτικής. Το μάθημα ολοκληρώνεται με πραναγιάμα και καθοδηγούμενη βαθιά χαλάρωση.

 

Απευθύνεται σε ασκούμενους με εμπειρία στη γιόγκα.

 

Η Χριστίνα-Δάφνη Γαλανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή στο ΤΕΙ Αθήνας και εργάστηκε στον κλάδο για αρκετά χρόνια. Η αγάπη της για το φυσικό τρόπο ζωής την οδήγησε στην πρακτική της γιόγκα και το 2009 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ακαδημία Γιόγκα «Λωτός Υγεία & Ευεξία » της Λίντας Καπετάνιου , όπου ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 500h.

 

Στα πλαίσια της εξέλιξης και διεύρυνσης των σπουδών της επιμορφώθηκε στην παιδική γιόγκα όπου καθοδηγούσε ομαδικά μαθήματα για παιδιά (2013-2016), γιόγκα κατά τη διάρκεια της κύησης,  τεχνικές ταϋλανδέζικου μασάζ για δασκάλους γιόγκα ( Thai Massage for Relaxation) , γιόγκα νίντρα, πραναγιάμα και διαλογισμός.

 

Σήμερα καθοδηγεί τμήματα yoga (hatha yoga, vinyasa flow, γιόγκα για ανθρώπους της τρίτης ηλικίας ) στα βόρεια προάστεια της Αθήνας ενώ από το 2021 συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων της σχολής “Λωτός Υγεία & Ευεξία”.

 

Με σεβασμό στην παράδοση και τη φιλοσοφία της  γιόγκα,  και  χρησιμοποιώντας εργαλεία από επιστήμες  που προάγουν  τη σωματική και ψυχική υγεία, στόχος της είναι να καθοδηγήσει κάθε ασκούμενο στην πηγή της προσωπικής του ευεξίας.

 

Ρένα Μυλωνά

Γιόγκα και ψυχική υγεία

Η πηγή της χαράς είναι μέσα μας. Η χαρά απλά συμβαίνει απρόβλεπτα αυθόρμητα. Ωστόσο, η εκδήλωση της επισκιάζεται συχνά από οδυνηρές συναισθηματικές εμπειρίες, από τον προγραμματισμό μας, την ιστορία μας και τις τραυματικές αναμνήσεις.  

 

Είναι πλέον γνωστή η σχέση ανάμεσα στο σώμα, τα συναισθήματα και το νου, αν και υπάρχει η τάση να σκεφτόμαστε και να πράττουμε σαν να είναι ξεχωριστές οντότητες. Για παράδειγμα, κάποιος άνθρωπος να μη νιώθει το σώμα του ή να στρέφει ασυνείδητα την επιθετικότητα του προς στον εαυτό του με διάφορους τρόπους.

 

Βοηθώντας το σώμα μας να απελευθερώσει τακτικά αυτό το συσσωρευμένο υλικό από το παρελθόν,  το σώμα αυτομάτως γεμίζει με ζωντάνια και δεκτικότητα να εκδηλώσει το δυναμισμό του και σε ενεργειακό επίπεδο. Κατ’ επέκταση γίνεται πιο αποτελεσματική η συναισθηματική διαχείριση. Αυτό οδηγεί σε μια πιο ικανοποιητική ζωή. Έτσι δίνουμε χώρο στα συναισθήματα της καρδιάς να απλωθούν και μαζί στα καλά κομμάτια του εαυτού μας..

 

Στο μάθημα αυτό θα δουλέψουμε με  μεθόδους της  παραδοσιακής  Γιόγκα, υπό το υπόβαθρο της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας στο πεδίο σώμα-νου, για την ψυχολογική ευεξία και υγεία. Η άσκηση του μαθήματος θα είναι δυναμική και ήσυχη και αποτελεί ένα πειραματισμό για να ερωτευτούμε την ύπαρξη μας!

 

Η Ρένα Μυλωνά σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νικης. Μετεκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική ψυχολογία στο  Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Στα χρόνια που ακολούθησαν, εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία της Γιόγκα και ειδικεύτηκε στη θεραπεία Gestalt.

 

Εργάζεται στο χώρο της ψυχικής υγείας εδώ και 20 χρόνια, εστιάζοντας τα τελευταία 7 χρόνια στο πεδίο των εξαρτήσεων. Διδάσκει ομάδες γιόγκα και συνεχίζει να ασκείται συστηματικά στη γιόγκα από το 2008 μέχρι και σήμερα..  Χαίρεται να μοιράζεται τη χαρά της ανακάλυψης και της μεταμόρφωσης με άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο της θεραπείας.

 

Από μικρό παιδί, της άρεσε να παρατηρεί και αντλούσε ικανοποίηση από τη σωματική άσκηση. Η ενασχόληση της με τη θεραπεία και την αυτογνωσία σηματοδοτήθηκαν από δυο σταθμούς στη ζωή της: το ταξίδι της στην Ινδία και άλλες χώρες της  ανατολικής Ασίας και  τον ερχομό των δυο παιδιών της.

 

Το στυλ δουλειάς της ενσωματώνει  τα 2 πεδία ενασχόλησης της, τη Γιόγκα και την ψυχοθεραπεία και προσφέρει ένα τρόπο δουλειάς με το σώμα και την αναπνοή, όπου κατέχει σημαντική θέση όχι μόνο για την κατάκτηση σωματικής ενδυνάμωσης και ευλυγισίας, αλλά και τη απαρτίωση του ατόμου σε σωματικό,  ενεργειακό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό  επίπεδο.

 

 

 

 

 

Ανδρομάχη Κραβαριώτη (Kaladhara Dasi)

OM Chanting/Διαλογισμός Sri Yantra

To ΩM είναι ο συμπαντικός ήχος της δημιουργίας, η πιο υψηλή, η πιο αγνή δόνηση που υπάρχει. 

Το OM Chanting είναι μία ομαδική πρακτική που χρησιμοποιεί τη μεταμορφωτική δύναμη του ΩM για να δημιουργήσει ένα αρμονικό, γαλήνιο περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του ΩM, η αρνητική ενέργεια μεταλλάσσεται σε θετική και επιδρά ενεργητικά στους συμμετέχοντες και στο χώρο σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων.

 

Το Sri Yantra είναι η ιερότερη γεωμετρία που είναι γνωστή στην ανθρωπότητα και αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο ενεργειακό εργαλείο για πνευματική εξέλιξη.

 

Ο Διαλογισμός με τη μέθοδο χρωματισμού ενός Sri Yantra μας βοηθάει να ελέγχουμε το νου και τις αισθήσεις μας. Δημιουργεί επίσης, μεταξύ άλλων, μια συχνότητα υψηλής ενέργειας που μετατρέπει την αρνητικότητα του περιβάλλοντα χώρου σε μια πιο θετική δόνηση.

 

Η Ανδρομάχη Κραβαριώτη (Kaladhara Dasi) ασχολείται με τη Γιόγκα και την πνευματική αναζήτηση από το 1991.

 

Το 2016, άρχισε να ακολουθεί τον Paramahamsa Śri Swami Vishwananda και, στη συνέχεια, εντάχθηκε στην Bhakti Marga International, όπου έλαβε την πιστοποίηση για να διδάσκει  Διαλογισμό με τη μέθοδο χρωματισμού του Śri Yantra (1ο και 2ο επίπεδο) και Babaji Surya Namaskar.

 

Είναι επίσης Διοργανώτρια ΟΜ Chanting της Bhakti Marga International. Από το 2022, είναι Ταμίας του Σωματείου “Bhakti Marga Greece”.

Ράτζα Γιόγκα, ο Δρόμος προς την Εσωτερική Ελευθερία.

Κική Λιαρμακοπούλου-Στάη

 

Η Ράτζα Γιόγκα είναι ο δρόμος του νοητικού και του ψυχικού ελέγχου. Είναι, θα λέγαμε, η Επιστήμη του Νου.

 

Ράτζα σημαίνει βασιλιάς, σημαίνει όμως και ”άριστος” και ”ανώτατος”, άρα Ράτζα Γιόγκα είναι ο βασιλικός δρόμος, η Ανώτατη Γιόγκα.

 

Στην πραγματικότητα είναι η Κλασσική Γιόγκα, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα άλλα είδη γιόγκα.

 

Στό μάθημά μας θα αναφερθούμε στη Σάμκυα, που είναι το φιλοσοφικό υπόβαθρο της Ράτζα Γιόγκα και στα Γιόγκα – Σούτρας του Πατάντζαλι που είναι ο Ιδρυτής της Ράτζα Γιόγκα, γύρω στο 300 π.χ. περίπου.

 

Κυρίως, θα αναλύσουμε το οκταπλό μονοπάτι του Πατάντζαλι, βήμα προς βήμα, που είναι και το πιο πρακτικό για τον ασκούμενο και τον ζηλωτή της Εσωτερικής Ελευθερίας, με σημαντικότερο εργαλείο τον Διαλογισμό, που αποτελεί την αληθινή Επιστήμη της Συνειδητότητας.

 

Η Κική Λιαρμακοπούλου-Στάη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και για πολλά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση Κοινωνικών Προγραμμάτων σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας. 

 

Γνωριμία με τη Γιόγκα το 1992 ,με το θεραπευτικό σύστημα bien tempere της Εύας Ρουσπώλ .Μαθητεία δίπλα στη Λήδα Santala στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα (1995-2003) και στη Σατυανάντα Γιόγκα (1997-2005), όπου ολοκλήρωσε τις Γιογκικές Σπουδές στο Σατυαναντάσραμ ( Ιανουάριος-Οκτώβριος 2001).

 

Διετής εκπαίδευση στη Yoga Sivananda και διδακτική επάρκεια (2001-2003).Διδακτική επάρκεια Χάθα Γιόγκα από την Σχολή ”Χείρων Κένταυρος” (2005-2006).

 

Εξειδικευμένα σεμινάρια ( Γιόγκα για εγκύους, για άτομα με ειδικές ανάγκες, με μυοσκελετικά προβλήματα, για την τρίτη ηλικία,για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,Θιβετανική Γιόγκα κλπ).Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας. Πλήρες διδακτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δασκάλων Γιόγκα (IYTA) ,USA και India Alliance.

 

Διδασκαλία στη Γιόγκα από το έτος 2001, κυρίως στη Χάθα και Ράτζα Γιόγκα , αλλά και με σεμινάρια για τα φιλοσοφικά μονοπάτια της Γιόγκα, Νάντα Γιόγκα με Μάντρας και Κίρτανς,Chakras Balancing,Τεχνικές βαθειάς χαλάρωσης και Διαλογισμούς Θεραπείας,Αυτογνωσίας και Ανώτερης Συνειδητότητας.Ιδρύτρια της Ομάδας ”Γνώθι Σαυτόν”.

 

Συνεχής εμβάθυνση στην Ανατολική Σκέψη και την Ινδική Φιλοσοφία με ομάδες μελέτης και επιμόρφωσης,πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ταξίδια κλπ.
Από το 2019 εξειδικεύεται στην Θεραπευτική Γιόγκα (Yoga Therapy).

Katherine Kizito / Νάντια Σανταμούρη

Ένα ταξίδι στα βάθη της ψυχής σου!

Στους ήχους της ίδιας της δημιουργίας!

 

Η αναπνοή… το σώμα… ο νους συνδέονται, με απόλυτη αρμονία στον πυρήνα του κόσμου.

Στους ήχους της σιωπής!

 

Namaste

 

Λέγομαι  Katherine Kizito και τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι με την ήχο-θεραπεία (Singing bowls and Gongs)

με την μέθοδο του Peter Hess Sound Therapy Αcademy, του οποίου είμαι πιστοποιημένη Sound Practitioner.

 

Επίσης, εκπαιδεύτηκα στη θεραπευτική

χρήση των διαπασών με τον Peter Goldman.

 

Ο βαθύτερος στόχος  μου είναι να μοιραστώ τους αρχέγονους και φυσικούς ήχους που παράγουν τα Θιβετιανά bowl  και τα Gong

Χαρίζοντας θεραπεία στο σώμα,  ηρεμία στο νου και την εσωτερική γαλήνη που όλοι έχουμε ανάγκη.

 

Νάντια Σανταμούρη.

 

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Αριστοτελείου Παν/μίου  Θεσ/νίκης.

Μέσα από την σπουδή μου στη αρμονία , τη σύνθεση του σώματος και την παράλληλη ενασχόλησή μου με τον χορό, λάτρεψα το μεγαλείο στο οποίο κατοικεί η ψυχή. Λάτρεψα το σώμα και το μηχανισμό του. Τη σύνθεσή του αλλά και την ενεργειακή του ανατομία…

 

Έτσι τα βήματα μου με οδήγησαν στο μονοπάτι της Yoga και της φιλοσοφίας της.

 

Η πρακτική μου πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σε σπουδή, ολοκληρώνοντας  τα εκπαιδευτικά μου προγράμματα στην παραδοσιακή Hatha yoga και στο σύστημα της Anusara συμπληρώνοντας τις Ε- RYT 500 hr Yoga Alliance International.

 

Η συμμετοχή μου σε σεμινάρια με δασκάλους από όλο τον κόσμο έγινε το πιο απαραίτητο εργαλείο εξέλιξης τόσο στη διδασκαλία αλλά κυρίως στην προσωπική μου πρακτική.

 

Συνεχίζοντας τις σπουδές μου, παρακολούθησα τους  κύκλους του νευρογλωσσικού προγραμματισμού (N.L.P.) και εναρμονίζοντας  την άποψη του δυτικού «well being» με την ανατολική φιλοσοφία της yoga προσέγγισα με έναν δικό μου τρόπο τη μέθοδο της διδασκαλίας και της προσφοράς μου στους ασκούμενους αλλά και στον εαυτό μου.

 

Παράλληλα παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα στη Yoga της εγκυμοσύνης, στη Υin yoga, και στην Μυοπεριτονιακή μέθοδο της μηχανικής του σώματος (Facial) ολοκλήρωσα τις σταθερές βάσεις της διαδρομής  μου.

 

Η Yoga είναι μια συνεχή εξερεύνηση της ισορροπίας!

 

 

 

 

“Ηa-Τha Υoga : H Ένωση των Αντιθέτων” 

Πάνος Δερβίσης

 

Ηα-Τha Yoga σημαίνει ένωση του μυαλού (Ηa) με τον βαθύτερο Εαυτό (Τha) μέσα από ασυνήθιστες στάσεις και αναπνοές.

 

Μια ευκαιρία για μια βαθιά διαλογιστική χαλάρωση σε κίνηση, από το κέντρο της Συνείδησης και το σώμα.

 

Θεραπευτική Ηa-tha Yoga  με ηχογαβάθες και gong .

 

Κατάλληλη και για αρχάριους.

 

Ο Πάνος Δερβίσης διδάσκει hatha yoga από το 2003. Έχει εκπαιδευτεί ως δάσκαλος στα συστήματα μιας παλαιότερης γενιάς πρωτοπόρων δασκάλων γιόγκα στον ευρωπαϊκό χώρο: A. Van Lysebeth, E. Ruchpaul Α. Ευαγγελίδη και συνέχισαν η Σ. Ουζούνη και άλλοι. 

 

Έχει επίσης εκπαιδευτεί από νεότερους δασκάλους στην Ελλάδα και στην Ινδία. Από το 2010 οργανώνει με συνέπεια προγράμματα yoga για την επανένταξη εξαρτημένων ατόμων (ΟΚΑΝΑ) και από το 2015 προγράμματα yoga για κρατούμενους φυλακών.

 

 Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus που αφορούν την κίνηση και άσκηση μέσα στα καταστήματα κράτησης σε ευρωπαϊκές χώρες.

 

Το 2020 υποστήριξε τη διοργάνωση του 1ου επιστημονικού συνεδρίου του Συλλόγου Yoga Ελλάδος υπό την αιγίδα του δήμου Αθήνας με θέμα «Εθισμοί & Απεξάρτηση» με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στους ειδικούς στον τομέα της ψυχικής υγείας και τους δασκάλους της yoga.

Meditation through Sound Vishuddha chakra activation

Έφη Κόρπου

Στο μάθημα αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με τον ήχο, την πρωταρχική δόνηση του σύμπαντος που ενώνει την ύλη με το πνεύμα . Θα εστιάσουμε στον ήχο μέσω φωνημάτων, bija mantra και κάποιων βασικών βέδικων mantras.

 

Έτσι θα βιωσουμε την ειρήνη και την ευδαιμονία του νου και της καρδιάς μέσω της ενεργοποίησης του κέντρου λαιμου.

 

Θα συνοδεύσει την πρακτική το ινδικό αρμόνιο

 

Η  Έφη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και ήρθε σε επαφή με την γιόγκα το 2009 μετά από πολυετή ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες. Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών 500hr της ΥΑ και 100hr Kids yoga, παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια επιλεγμένα σεμινάρια και workshops με αξιόλογους δασκάλους του χώρου της Υoga, Somatics, της Αyurveda,  του ήχου, της ψυχολογίας. Ακολουθεί με πειθαρχία και αφοσίωση την προσωπική της πρακτική εμβαθύνοντας στην σύνδεση σώματος-πνεύματος-νου, προσφέροντας ως ενδιάμεσο κανάλι της γνώσεις και εμπειρίες της στους ασκουμένους από το 2015.

 

Έχει λάβει τον 2ο βαθμό Usui Reiki, είναι κάτοχος πτυχίου Wellness Coaching του Καπποδιστριακού πανεπιστημίου, έχει εκπαιδευτεί στην Ενεργειακή Αρωματοθεραπεία (Ακαδημία αρχαίας Ελληνικής και παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής) και ακολουθεί την 4ετή εκπαίδευση στην  σωματική ψυχοθεραπεία με την μέθοδο του Core Energetics. Διδάσκει Hatha yoga, Hatha flow yoga, Sensit yoga, παιδική γιόγκα, prenatal/postnatal yoga, διαλογισμό, Ηχοθεραπεία και παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή μέσω της άσκησης, της αυτοπαρατήρησης και της θετικής στάσης.

 

« Η βαθύτερή μας ανάγκη είναι να έρθουμε σε επαφή με το σώμα και την σοφία του, συντονίζοντας την εσωτερική με την εξωτερική κίνηση και έκφραση μέσω της συνειδητότητας και της εμπειρίας.»

 

Namaste

 

Vinyasa Krama open yoga class

Μαρίνα Γκέργκοβ

 

Vinyasa Krama, σύμφωνα με τη σανσκριτική ερμηνεία, σημαίνει την τοποθέτηση συγκεκριμένων πραγμάτων προς μία συγκεκριμένη θέση ή κατεύθυνση. Πρόκειται για μία δυναμική πρακτική, που ρέει συνεχώς ταυτόχρονα με την αναπνοή και προχωρά διαδοχικά προς ένα συγκεκριμένο στόχο ή πρόθεση. Στην πρακτική των asana, ο στόχος αυτός παρουσιάζεται ως μία πιο απαιτητική στάση, όπου το σώμα σταδιακά προετοιμάζεται να την προσεγγίσει με ασφάλεια και συνείδηση. Ο ασκούμενος αντιλαμβάνεται το μάθημα σα μία συνέχεια, όπου κάθε στάση συνδέεται με την προηγούμενη και την επόμενη, δίνοντάς του την αίσθηση μιας αρμονικής χορογραφικής κίνησης. Κύριος στόχος της πρακτικής είναι η αναπνοή και η αδιάκοπη ροή της καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

 

Η πρακτική εξάσκηση της Yoga αποτελεί ένα θαυμάσιο εργαλείο σύνδεσης με τον εαυτό. Σε αυτό το μάθημα και μέσα από την προσέγγιση της Vinyasa Krama  θα εξερευνήσουμε τον εαυτό μας σε σωματικό, ενεργειακό και συναισθηματικό επίπεδο μέσα από το χώρο της καρδιάς και των ισχίων.

 

Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε είναι:

 

– η άσκηση και κυρίως τα ανοίγματα του θώρακα και των ισχίων μέσα από μία δυναμική αλλά και αργή, βαθιά πρακτική

 

– η αναπνοή

 

– οραματισμοί & yoga nidra

 

 

Καθοδηγεί η Μαρίνα Γκέργκοβ από τα Evergreen Yoga Studios

 

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα:

 

Η Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε και σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Σόφια, Βουλγαρία, τη δεύτερη παρτίδα της.

 

Από μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον της για τη γοητεία διαφόρων τεχνών και μέσων έκφρασης, συνοδευόμενη με μια ανήσυχη βιασύνη να κατανοήσει και να φτάσει στο προορισμό που θα την απελευθέρωνε. Το 2014 ξεκίνησε πρακτική και εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα, συλλέγοντας εμπειρίες, διδασκαλίες και μεθόδους πρακτικής.

 

Το επόμενο διάστημα ήταν καθοριστικό. Η παρατήρηση θα τη φέρει πιο κοντά στο δικό της κέντρο και στη πρακτική που θα τη πειθαρχήσει σωματικά και πνευματικά. Μαθήτευσε και συνεχίζει τη μαθητεία της με τον δάσκαλο της, Πάνο Κατσανδρή στα Evergreen Yoga Studio, όπου και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση των 200hrs στο σύστημα της Vinyasa Krama.

Το 2018 εκπαιδεύτηκε στη Yoga για παιδιά με τη Χριστίνα Μάτση, Flower Kids Yoga Teacher Training 95H καθώς και στην Ολιστική Μάλαξη με την Ελευθερία Μαντζώρου και το Ταιλανδέζικο μασάζ με τη Χριστίνα Ζάννη.

 

Μέσω της πρακτικής και της διδασκαλίας, θέλει να κοινωνήσει το βίωμά της, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις στα ζεύγη των αντιθέτων, προσεγγίζοντας έναν πιο ολιστικό τρόπο σκέψης που θα μας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια, την αγάπη και την αποδοχή του εαυτού μας και σε συνέχεια των συνανθρώπων μας, με κίνητρο τη δημιουργία σχέσεων ιερού χαρακτήρα.

 

H Мαρίνα διδάσκει στα EYS, συνεχίζοντας τη μαθητεία της, με πρόθεση να νιώσουν όλοι ευπρόσδεκτοι να ξεκινήσουν το ταξίδι τους και να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή, με κίνητρο τη πιο βαθιά σύνδεση με τον περιβάλλοντα κόσμο.

 

 

Hatha yoga ενεργοποίηση και καθαρισμός Anahata Chakra

Μάριος Ηρακλέους

 

Το Anahata βρίσκεται στο κέντρο της καρδιάς.

 

Σε πνευματικό είναι ο πυρήνας  του ανώτερου εαυτού μας 

 

Ενεργειακά μας βοηθάει να αναπτύξουμε την αγάπη χωρίς όρους. 

 

Είναι το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στα κατώτερα πιο γίηνα ενεργειακά μας κέντρα και τα ανώτερα, πιο πνευματικά ενεργειακά μας κέντρα. 

 

Μέσω του κέντρου αυτού μέσα απο μια σειρά asana θα συνδεθούμε με τον ανώτερο συμπαντικο μας εαυτό και την αγάπη μέσω της οποίας ρέουν οι δυνάμεις που μας συνδέεουν με τους συνανθρώπους μας και την φύση με ανώτερα συναισθήματα συμπόνοιας και κατανόησης, που σαν ιδιότητες μας φέρνουν κοντά  στην κατάκτηση ενός ανώτερου επιπέδου καλλιεργώντας την ενσυναισθηση μας

 

Ο Μάριος μπήκε στον κόσμο της Yoga ως μαθητής στα 28 του χρόνια και η αγάπη του για αυτήν τον οδήγησε στην Ινδία όπου εκπαιδεύτηκε πάνω στο σύστημα της Hatha yoga RYT 300hr και  Ashtanga yoga RYT 200hr 

 

Επισης εκπαιδεύτηκε και  στην Ελλάδα ως δάσκαλος για yoga kids και prenatal yoga 

 

Από το 2016 διδάσκει  ως αναγνωρισμένος και πιστοποιημένος δάσκαλος στον δικό του χώρο που δημιούργησε με πολύ αγάπη το myogahome που βρίσκεται στο Παγκράτι

 

Harmony of Mantras: A Melodic Meditation Class

Πένυ Λέβεντου και Μάρω Αλυφαντάρου

 

Ανοιχτό για όλα τα επίπεδα.

 

Το «Harmony of Mantras» σας προσκαλεί να βιώσετε τη μεταμορφωτική μαγεία της μουσικής και του διαλογισμού και να ανακαλύψετε την εσωτερική γαλήνη και αρμονία.

 

Οι δασκάλες γιόγκα, Πένυ Λέβεντου και Μάρω Αλυφαντάρου, θα σας καθοδηγήσουν μέσα από τη δύναμη των μάντρας και του μελωδικού διαλογισμού, δημιουργώντας έναν γαλήνιο χώρο για αυτοανακάλυψη και πνευματική σύνδεση.

 

Ελάτε μαζί μας σε ένα μαγευτικό ταξίδι ήχου, ευαισθητοποίησης και χαλάρωσης.

 

Πένυ Λέβεντου – Atmashakti Yoga

www.linktr.ee/atmashakti108

 

Σπούδασα Ναυτιλιακά και εργάστηκα για 15 χρόνια στον κλάδο. Από νεαρή ηλικία με ενδιέφερε ότι είχε να κάνει με την πνευματική πλευρά της ανθρώπινης φύσης.

 

Το 2014 παράλληλα με την εργασία μου ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό δασκάλων yoga 200 ωρών.

 

Το 2018 άφησα την εταιρική μου εργασία και ταξίδεψα στην Ινδία και το Νεπάλ όπου έλαβα εκπαιδεύσεις στην Yoga (RYT300), τον διαλογισμό, την φιλοσοφία, την μουσική της Yoga, την ηχοθεραπεία, καθώς και την Ayurveda.

 

Αυτό που βίωσα και μοιράζομαι στα μαθήματα μου είναι πως η Yoga δεν αφορά αποκλειστικά την άσκηση του σώματος και δεν περιορίζεται σε 1-1,5 ώρα πρακτικής μέσα σε μια τάξη.  Η Yoga είναι μια ολιστική πρακτική για όλη την ανθρώπινη ύπαρξη και ένας συνειδητός τρόπος ζωής.

 

Μάρω Αλυφαντάρου
https://bit.ly/3KoS60a 

 

Με υπόβαθρο στη διοίκηση επιχειρήσεων και την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η Μάρω από νεαρή ηλικία, βυθίστηκε σε καλλιτεχνικές επιδιώξεις, συμπεριλαμβανομένου του μπαλέτου, του χορού, του πιάνο και του τραγουδιού.

Το ταξίδι της στον κόσμο της γιόγκα ξεκίνησε το 2014 και το 2021 εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα γιόγκα (RYT 200) στην Αθήνα. Έκτοτε, διδάσκει vinyasa krama και slow flow vinyasa yoga. Το 2022 ξεκίνησε ένα ταξίδι εντατικής εκπαίδευσης στη μάντρα γιόγκα και τον μελωδικό διαλογισμό και από τον Φεβρουάριο του 2023 διδάσκει mantra yoga και συμμετέχει σε κύκλους τραγουδιών και kirtan.

H αποστολή της είναι να μοιραστεί τη μοναδική της προσέγγιση στη γιόγκα και τη μουσική με τους ανθρώπους γύρω της, επικοινωνώντας τις δικές της μεθόδους έκφρασης και χαλάρωσης.

 

Η Πένυ και η Μάρω γνωρίστηκαν και ήρθανε κοντά μέσα από το κίρταν και τα μάντρας. Τις συνδέει η κοινή τους αγάπη για την Yoga, την μουσική και τις γάτες.

 

Οι πρακτικές που μοιράζονται πέρα από πρακτικές asana και pranayama συμπεριλαμβάνουν διαλογισμό και χαλάρωση με συνοδεία από μελωδίες και μάντρας.

 

 

Partner yoga for building intimacy and trust

Κατερίνα Λαρή-Γαρυφάλλου και Αναστασία Ζησούδη 

 

Σας καλούμε σε μια όμορφη και διασκεδαστική πρακτική partner yoga να δουλέψουμε σε ζευγάρια έχοντας σαν καθρέφτη απέναντι μας μια φυσική παρουσία που μας φέρνει στην παρούσα στιγμή και αυτό γιατί πρέπει να είμαστε παρόν όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τον άνθρωπο που θα μοιραστούμε μαζί την πρακτική μας.

 

Όπως και στις καθημερινές μας σχέσεις έτσι και στην partner yoga βιώνουμε το πως είναι να χτίζουμε την εμπιστοσύνη, την οικειότητα και την υποστήριξη με τους άλλους.

 

Οι παρτενέρ μας αντανακλούν αυτό που εισπράττουν από εμάς. Αυτή είναι και η πρόκληση της partner Yoga, να ανοιχτούμε και να συνδεθούμε με κάτι άγνωστο και καινούργιο για εμάς.

 

Η Κατερίνα Λαρή-Γαρυφάλλου είναι αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης με πολλές διακρίσεις από το έτος 1994 ως το 2000. Είναι πτυχιούχος κλασικού μπαλέτου του «Royal Academy of Dancing». Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως fitness trainer σε groups και ως personal trainer.

 

Το έτος 2000 σηματοδοτεί την παρθενική της επαφή με την yoga. Έκτοτε η αγάπη της για αυτήν εξελίσσεται σε πάθος. Η φιλοσοφία της yoga την συνεπηρε κι έτσι από το 2005 ξεκίνησε κάθε χρόνο ταξίδια στην Ινδία όπου εκπαιδεύεται κοντά στους γκουρού της yoga: Swami Saradananda, Yogacharya Saji P.K., Swami Omkar είναι μερικοί μόνο από τους δασκάλους της και καθοδηγητές της.

 

Ανακάλυψε ότι η yoga αποτελεί τρόπο ζωής και σκέψης, ότι προάγει την σχέση του σώματος με τον νου και αποτελεί φυσική θεραπεία για πολλές από τις ψυχοσωματικές παθήσεις του σημερινού ανθρώπου.

Εχει αφοσιωθεί πλέον ολοκληρωτικά στη Hatha Yoga και την Sivananda Yoga.

 

 

Η Αναστασία Ζησούδη  έχει αποφοιτήσει απο την Γυμναστική Ακαδημία το 2007 στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με την Yoga το 2010 σαν μαθήτρια και παράλληλα συμμετείχε σε διάφορα σεμινάρια θεραπευτικού μασάζ, κινησιολογίας, χορού και pilates .

 

Ταξιδεύοντας στην Ινδία το 2012 μελέτησε την φιλοσοφία της γιόγκα με αξιόλογους δασκάλους και κατάλαβε πως εκτός από τα θεραπευτικά οφέλη ,η γιόγκα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος εκγύμνασης για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή σε πολλά επίπεδα βοηθώντας κάποιον να παρατηρήσει καλύτερα τον εαυτό του και να ανακαλύψει περισσότερες πτυχές του.

 

Η πρακτική: Σύνδεση με το 2ο ενεργειακό μας κέντρο 

Κλειώ Νικολοπούλου

 

Το μάθημα που θα μοιραστούμε στο φεστιβάλ της γιόγκα θα είναι αφιερωμένο στη σύνδεσή μας με το ενεργειακό κέντρο των απολαύσεων μας, το Svadhisthana chakra, και θα περιλαμβάνει:

 

-πρακτικές pranayama, αναπνευστικές πρακτικές για τον έλεγχο της εσωτερικής ροής της ενέργειας μας,

 

– asana με flow, εναλλαγή σε θέσεις της γιόγκα με στόχο την ενεργοποίηση του Svadhisthana chakra μας,

 

– κλείσιμο με savasana επικεντρωμένη στο Svadhisthana μας.

 

Σας περιμένω με χαρά 

 

 

Η δασκάλα, Κλειώ Νικολοπούλου:

 

Συνδέθηκα με τη γιόγκα για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια. Το 2019, επιθυμώντας να εμβαθύνω στην πρακτική μου ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στη διδασκαλία της γιόγκα στο Mandala Yoga Academy και μόλις ολοκλήρωσα το Yoga Teacher Training 200Hrs, συνέχισα εκπαιδευόμενη στο Advanced Yoga Teacher Training 300Hrs και στη συνέχεια στη Yoga Therapy 200Hrs.

 

Ενθουσιασμένη από το πόσο βαθιά, ουσιαστικά και θαυμάσια η γιόγκα άλλαξε τη ζωή μου, θέλησα να μοιραστώ τα υπέροχα εργαλεία της με περισσότερο κόσμο και έτσι ήδη από το 2020 ξεκίνησα να διδάσκω γιόγκα

 

Τhe joy of yin and yang yoga

Τζουλη Τζώρτζη

H χαρά να βρίσκομαι στο εδώ και στο τώρα, να απολαμβάνω την κάθε κίνηση του σώματος μου, την κίνηση μέσα στη στάση, την δράση σε κάθε ακινητοποιημένη θέση αλλά και την απολυτη χαλάρωση όπου χρειάζεται!!

 

Η χαρά στην εναλλαγή δυναμικών θέσεων, με στάσεις που απλά ”αφήνεσαι” στην βαρύτητα  και να ΄΄επιτρέπω΄΄ στον εαυτό μου οταν χρειάζεται να αφεθώ !!!

 

Η χαρά να βιώνω το δώρο της αναπνοής σε κάθε θέση και της αρμονίας που δημιουργεί αυτή η σύνδεση, την αποδοχή του σώματος μου στην παρούσα στιγμή.

 

Η χαρά να βιώνω την πρακτική αφήνοντας κάθε σκέψη απο το παρελθόν, κάθε ανησυχία για το μέλλον !!! 

 

 Η χαρά να μπορώ να ακολουθώ τη ροή, χωρίς προσδοκία ,με εμπιστοσύνη, να μπορώ να είμαι Παρών!!

 

Μια πρακτική yin and yang yoga για όλους!!!!

 

Σας περιμένω με χαρα!!!!

 

 

Είμαι η Τζούλη Τζώρτζη πτυχιούχος Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΤΕΦΑΑ Αθηνών  Διδάσκω  aerobic και fitness απο το 1986. H αγάπη μου για την σωματική άσκηση και τον άνθρωπο με έκανε να εκπαιδεύομαι συνεχεια σε Ελλάδα και εξωτερικό  και απο το 1992 άρχισα να διδάσκω σε σεμινάρια aerobic ενω απο το 1993 εκπαιδεύω  δασκάλους στο χώρο του fitness  (EHFA/ EREPS, EQF L6)

 

   Η γνωριμία μου με τον μαγικό  κόσμο της  yoga έγινε το 2006 και το 2007 ολοκλήρωσα το πρώτο μου επαιδευτικό 200 ωρων .Για να διευρυνω τους ορίζοντες μου ακολουθησαν οι 500 ώρες του YogaWorks, (Yoga Alliance E-RYT 700) ενω εχω παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναριων με  δασκάλους όπως Bryan Kest, Annie Carpender,Shiva Rea, David Kim και άλλους .  

 

  Εμβαθυνοντας ολο και περισσότερο και θέλοντας να μπορώ να βοηθήσω ολιστικά τους μαθητές μου, έχω εκπαιδευτεί στην Yin yoga, restorative yoga , nidra yoga, aerial yoga, corrective exercise, στην ρεφλεξολογία, το θεραπευτικό μασσαζ, θεραπείa με βεντούζες, Qua Sha, FTE, Thai yoga massage, NLP καθώς επίσης στην ενέργεια  Shambala (MDH healer).

 

  Απο το 2008 ανήκω στην εκπαιδευτική ομάδα του οργανισμού Grafts Hellas (Greek Athletic & Fitness Training School) οπου διδάσκω Yoga, Aerial yoga  και το Corrective exercise και απο Μαρτιο του 2023 στην εκπαιδευτική ομάδα του  YogaWorks στα πλαίσια των 300 ωρών και τo ”Yoga for the Golden Years”.

 

  Διδάσκω ομαδικές τάξεις, κάνω ιδιαίτερα μαθήματα workshops και  απο το 2019 έχω οργανώσει 19 yoga retreats στην Ελλάδα

 

   Καθώς η γνώση είναι σημαντικό να μοιράζεται καθε πληροφορία απο τα σεμινάρια αυτοεξέλιξης μου, τη μεταφέρω στους μαθητές μου!! Ολοι οφείλουμε να είμαστε  η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και όλος ο κόσμος παίρνει αξία από αυτό!!!

Kundalini Yoga για επίτευξη στόχων και υλοποίηση ονείρων

Στέλλα Λογαρίδου

 

Όνειρο είναι μια ευχή που κάνει η καρδιά σου. Και τώρα είναι η στιγμή να υλοποιήσεις αυτήν την ευχή κάνοντας τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνσή της και να σημαδέψεις τον στόχο, όποιος κι αν είναι αυτός, σταθερά.  

Τέρμα η αναβολή και οι καθυστερήσεις! Μέσω εξειδικευμένων πρακτικών που περιλαμβάνουν  αναπνοή , σωματική άσκηση και διαλογισμό, θα υποστηριχθείς στο να κινηθείς με ενθουσιασμό προς αυτό που επιθυμείς να δεις να ‘ζωντανεύει’ : ένα επαγγελματικό εγχείρημα; μια σχέση; κάποιο άλλο σχέδιο; …

 

Όλα είναι δυνατά!

 

Κι αυτή είναι η kundalini: κάνει ακόμα και το αδύνατο, δυνατό!

 

Στέλλα Λογαρίδου – Arvind Satya Kaur

 

Είμαι η Στέλλα Arvind Satya Kaur

 

Αγαπώ πολύ τους ανθρώπους και ανέκαθεν επέλεγα να βρίσκομαι στην υπηρεσία τους μέσω μιας  επαγγελματικής πορείας που αγκαλιάζει τρεις καριέρες: καθηγήτρια ξένων γλωσσών έως το 2002, καριέρα πάνω στην οποία «κούμπωσε» μια δεύτερη ως διευθύντρια ξενοδοχείων από το 1997 και η οποία ολοκληρώθηκε το 2022  όταν αποφάσισα να αφοσιωθώ σε μια νέα διαδρομή που ξεκίνησε το 2016, ως δασκάλα κουνταλίνι γιόγκα και θεραπεύτρια.

 

Είμαι πιστοποιημένη από το KRI (Kundalini Research Institute) δασκάλα κουνταλίνι γιόγκα 2ου επιπέδου (500 ώρες), μέλος της IKYTA & KYTA Hellas.

 

Έχω επιπλέον ολοκληρώσει 2 εκπαιδεύσεις ειδίκευσης :

 1. Super Health © – Yogic science for addictive behavior , KRI Specialty Training Eιδίκευση στη διαχείριση στρες και στην αντιμετώπιση εθιστικών συμπεριφορών (τοξικές ουσίες, διατροφικές εξαρτήσεις, συμπεριφορικές εξαρτήσεις: σχέσεις, διαδίκτυο κ.α.).
 2. NineMinMax Business Yoga Teacher training©, KRI Specialty Training Business yoga

Αυτήν την περίοδο εκπαιδεύομαι στην ψυχοθεραπευτική μέθοδο Compassionate Inquiry που αναπτύσσει ο Dr Gabor Maté προκειμένου να βοηθηθούν και να βιώσουν βαθιά θεραπεία και μεταμόρφωση άνθρωποι, οι οποίοι πάσχουν από την εκδήλωση ψυχικών τραυμάτων κι εθισμών.

 

Επιπλέον είμαι  πιστοποιημένη θεραπεύτρια Sat Nam Rasayan© 1ου επιπέδου και Thai Yoga massage, Usui Reiki Master καθώς και σύμβουλος διαλογισμού .

 

Μέλος της ομάδας δασκάλων του Kundalini Yoga Center “Guru Ram Das Ashram” Greece, διδάσκω kundalini yoga σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, online και δια ζώσης, στα ελληνικά και αγγλικά και αναπτύσσω το  ‘ΞένΙος ή Ξένος;’© project  με σκοπό την ενδυνάμωση του ατόμου σε όλα τα επίπεδα : σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό.

 

E-mail: shantamodini@gmail.com

 

Facebook: Stella Logaridou

 

Instagram: arvindsatya_k

 

Momentum in stillness / “Ορμή στην Ηρεμία 

Έυα Μορφιαδάκη & Χριστίνα Σαμπάνη

Πρακτική ροής και στατικότητας με διάθεση εξερεύνησης του momentum των όρθιων στάσεων ισορροπίας. 

 

Ανοικτή σε όλα τα επίπεδα ασκούμενων. 

 

Η Εύα Μορφιαδάκη γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα,και ζει στο Χαϊδάρι. Είναι τελειόφοιτη του τμήματος Νομικής στο ΕΚΠΑ.


Η πρώτη της επαφή με τη γιόγκα ηταν στα 19 της, όταν η δασκάλα της, Μαρία, ανοιξε το δικό της χώρο,  Siddhi Yoga Shala, απέναντι απο το σπίτι της το 2013.

 

Από περιέργεια και αναζητώντας έναν εναλλακτικό τρόπο να γυμνάζεται, ξεκίνησε ως ασκουμενη στη
γιόγκα. Από τα πρώτα της μαθήματα καταλάβαινε ότι η γιόγκα ήταν κάτι που της ταίριαζε και θα ήθελε να το μεταδώσει.

 

Ετσι, το 2016 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης
δασκάλων του Yogaworks 200h, και έκτοτε ακολούθησαν εκπαιδεύσεις στην παιδική και εναέρια παιδική γιογκα (Garuda TT), και στην aerial γιόγκα (Grafts). Αμέσως μετα την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών, η Εύα ξεκινησε να καθοδηγεί μαθήματα γιόγκα, aerial γιόγκα και παιδικής γιόγκα σε χώρους εναλλακτικής άσκησης.

 

Μέχρι σήμερα συνεχίζει να εκπαιδεύεται ανανεώνοντας και εξελίσσοντας τις γνώσεις της, με aerial level up trainings, yoga nidra trainings, first aid trainings κλπ.

 

Καθοδηγεί μαθήματα, διοργανώνει σεμινάρια aerial yoga nidra, και συμμετέχει σε εκδηλώσεις με μαθήματα γιογκα για παιδιά και ενήλικες.

 

Τον τελευταίο χρόνο,σε συνεργασία με τον Ψυχοπαιδαγωγικό χώρο Ακροβάτης, όπου εργάζεται, πραγματοποίησε μαθήματα παιδικής γιόγκα σε παιδιά με αυτισμο και διαταραχές ελειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, γεγονός που την έφερε ενα βήμα πιο κοντά στην παιδική γιόγκα, στα παιδιά, και αποκαλύπτοντάς της πώς μπορεί τελικα η γιόγκα και το παιχνίδι να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία, και να καλλιεργήσουν δεξιότητες στα παιδιά. 

 

Χριστίνα Σαμπάνη
 
 Η Χριστίνα (E-RYT 500) ξεκίνησε με εκπαιδευτικό 140h στη Hot Yoga. Συνέχισε με Kids Yoga, Vinyasa 200h και Hatha & Vinyasa 500h.
 
Το 2016 ολοκλήρωσε στη Γαλλία το Rocket Yoga Teacher Training. Η μόνη δασκάλα Rocket στην Ελλάδα με πιστοποίηση από την Amme Poulton, από τις πρώτες πιστοποιημένες δασκάλες του Larry Schultz (ιδρυτή της Rocket).
 
Tα τελευταία χρόνια εκπαιδεύει δασκάλους σε Ελλάδα και Κύπρο. Ανήκει στην ομάδα του Enosis Yoga Teacher Training, προσφέροντας τη δική της ξεχωριστή γνώση και εμπειρία.

“Enosis και Ισχύς”

Maria Magkanari – Niko Geo 

 

Μάθημα ροής (με το σύστημα της Enosis Yoga Academy) με έμφαση στη δυναμική των άσανας και τον δημιουργικό τρόπο ένωσής τους, με σκοπό πάντα τη σύνδεση με τον Αληθινό μας εαυτό. 

 

Μίξη των στηρίξεων στα χέρια με τρόπους ευρηματικούς, που θα μας φανερώσουν τις ισχυρές πτυχές μας ώστε να αξιολογήσουμε τους τρόπους που προχωρήσουμε στην πρακτική μας!

 

Μαρία Μαγκανάρη 

 

H Μαρία Μαγκανάρη είναι απόφοιτος του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ από το τμήμα Συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης.

Γνώρισε τη γιόγκα το 2005  μέσα και από τότε έχει ασκηθεί και εκπαιδευθεί κοντά σε σημαντικόυς δασκάλους (Λίντα Καπετάνιου, Μαρία Μυτηλιναίου, Χριστίνα Καρυτινού, Tanya Popovich, Tim Feldmann, Cat Alip Douglas, Daniela Fuentes, Σάββα Γιάντση, Σοφία Ξηροτύρη , Άννα Ζώρζου , Βούλα Μπόλου κ.α)

 

Είναι σήμερα πιστοποιημένη στις 500h Yoga Alliance (ΕRYT500) έχοντας ωστόσο ολοκληρώσει περισσότερες από 1000 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης

 

Διατηρεί δικές της  σχολές  στην Αθήνα (Siddhi Yoga, Πάνω Σκύλος), όπου διδάσκει Vinyasa flow, Hatha Yoga, prenatal yoga, restorative hatha yoga, aerial yoga και yoga for the kids. 

 

Συμμετέχει ενεργά αλλά και διοργανώνει συχνά φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με θέμα την γιόγκα  (Spring Yoga Event 1-5, The Yogis & Friends, Ευζειν , Anima Forte κλπ) 

 

Aγαπά τη διοργάνωση  θεματικών εκδρομών  ( retreats ) στην οποία και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση*

 

Συντονίζει   και εισηγείται εργαστήρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Είναι Υπεύθυνη Σπουδών στην Ακαδημία ENOSIS YOGA, του Εκπαιδευτικού Garuda Kids Yoga σε Ελλάδα και Κύπρο και συνεργάτης του εκπαιδευτικού Aerialife (Aerial Yoga Teacher Training)  με τον Γιάννη Καρβέλη .

 

Έχει συγγράψει 7 εγχειρίδια που αφορούν στο σύστημα της Γιόγκα και το βιβλίο της με τίτλο NαΜΑSTE κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περίπλους από τον Οκτώβρη του 2022. 

 

Αγαπά και εμπνέεται στα μαθήματά της από τις δονήσεις των mantras και σφραγίζει πάντα την πρακτική της με γιόγκικους ήχους. 

 

 

Νiko Geo 

Διεθνής δάσκαλος γιόγκα Ιδιοκτήτης Hot Yoga Athens

 

Ο Niko μετά από αρκετά χρόνια σπουδών (BSCs, MSCs, CFAs) άφησε τα φώτα του City του Λονδίνου σε αναζήτηση του εσωτερικού φωτός.

 

Εκπαιδεύτηκε αρχικά στη Hatha yoga και στη Vinyasa flow. Στη συνέχεια στη Ηot yoga και στη yoga για εγκύους στοTriyoga Studio, όπου και εργάστηκε ως δάσκαλος.

 

Συνέχισε με εκπαίδευση στη Broga— ένα είδος γιόγκα για αθλητές, στο Budokon— ένα αρτιστικό στυλ εμπλουτισμένο με κινήσεις και αρχές από τις πολεμικές τέχνες, και στη Rocket Yoga. Στην πορεία ολοκλήρωσε300 ώρες εκπαίδευσης Jivamukti στη Νέα Υόρκη, μια από τις κορυφαίες σχολές του κόσμου.

 

Έπειτα, ολοκλήρωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προχωρημένους δασκάλους500 ωρών στην Tantra Vinyasa με τη παγκοσμίου φήμης δασκάλα Sianna Sherman. To 2015 η Αθήνα και η Hot Yoga Athens γίνονται το νέο σπίτι του.

 

Ένα χρόνο μετά, παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει τη Mythic Yoga Flow® για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Το στύλ διδασκαλίας του αντικατοπτρίζει υγιή, ευθυγραμμισμένα καθοδηγούμενη οδηγία, συνδυασμένη με ευφυώς επιλεγμένηαλληλουχία στάσεων. Στόχος η δημιουργία μια αρτιστικής αβίαστης κίνησης με ρυθμό και παλμό.

 

Διδάσκει από την καρδιά και οι τάξεις του έχουν ελαφριά ατμόσφαιρα, παιχνιδιάρικη μουσική, μια δόση χαμόγελου, μια γερή δόση ιδρώτα, και μια χούφτα διαφορετικότητας.–

Equinox- Ισορροπία και εσωτερική ενδυνάμωση

Άντρια Gobind Ravi Πρασίνου

Ένα μάθημα κουνταλίνι γιόγκα αφιερωμένο στην Ισημερία. Το φθινόπωρο το σώμα βιώνει ακόμα μια αλλαγή καθώς προετοιμάζεται για το χειμώνα.

 

Σε αυτό το μάθημα, κινούμε και προσαρμόζουμε τις δυο περιοχές που αποκαλούμε “ Πύλες”, μέσα από την κίνηση , την αναπνοή και την ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος.

 

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΝΤΡΙΑ GOBIND RAVI ΠΡΑΣΙΝΟΥ

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα με ενασχολήσεις στο χώρο του αθλητισμού και του χορού από μικρή ηλικία. Σπούδασα Γραφιστική και στη συνέχεια με συνεπήρε ο χώρος του Δημιουργικού Κοσμήματος, όπου είναι και η κύρια πηγή έμπνευσής μου.

 

Διατηρώ το δικό μου Στούντιο από το 2003,συμμετέχωντας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με προσωπικές συλλογές.

 

Η επαφή μου με τη Γιόγκα ξεκίνησε το 2004, Με δασκάλα τη Νότα Σιοτρόπου – Γεωργίου  στην Kundalini Yoga ύστερα από μια προσωπική ανάγκη εξερεύνησης και διεύρυνσης της ψυχής.

 

Στη συνέχεια τεχνικές  όπως το Ρέικι και το  EFT (Emotional freedom Technique), ήρθαν να ανοίξουν το δρόμο προς την αυτοθεραπεία και νέα αντίληψη  στην αυτεπίγνωση.

 

Το 2011 μέσα από συμμετοχές μαθημάτων σε Φεστιβάλ γνώρισα την Amar Dev Kaur, η οποία ήταν και η πηγή της απόφασης να παρακολουθήσω την Εκπαίδευση Δασκάλων επίπεδο 1 το 2015-2017 από την KRI  (Kundalini Research Institute) και την  IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association) στο GRD Ashram Greece.

 

Tο 2019-2023 ολοκλήρωσα την εκπαίδευση στο επίπεδο 2 με το  Zero Yoga Italy σε συνεργασία με την Μαρίνα Αμάρ Ντεβ Κτίστη. Μέσα στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχω συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια της Κουνταλίνι, όπως  Λευκή Τάντρα στο Βερολίνο το 2017, Ταντρική Αριθμολογία επίπεδο 1  το 2018 με τον Santokh Singh, σεμινάριο στα πλαίσια του φεστιβάλ Κουνταλίνι το 2019  “ Πώς να γίνεις σύμβουλος διαλογισμού» με τον Satya Singh.

 

Μέσα από αυτό το μονοπάτι στόχος μου είναι η σύνθεση και η εξισορρόπηση των εσωτερικών επιθυμιών και των εξωτερικών ερεθισμάτων σε ένα περιβάλλον αρμονίας και αγάπης.

 

Από τo 2016 διδάσκω σύμφωνα με τη διδασκαλία του Yogi Bhajan , σε εβδομαδιαία βάση στο Guru Ram Das Center στην Αθήνα, το 2017-2018 συνεργάστηκα με το Yoga House , το Μάρτιο του 2017 & 2018 συμμετείχα στο 2ο   &  3o Φεστιβάλ Κουνταλίνι Γιόγκα και στο Full Immersion Summer Camp for Instructors 2017.

 

 

Από το 2020 μέχρι σήμερα παραδίδω διαδικτυακά μαθήματα σε  γκρουπ μαθητών, και ιδιαίτερα μεμονωμένα μαθήματα δουλεύοντας έτσι σε συγκεκριμένα θέματα, αναπτύσσοντας  προσωπικούς στόχους μέσα από τη ενδυνάμωση του δημιουργικού δυναμικού.

 

Ταυτόχρονα μέσα από το επάγγελμα της σχεδιάστριας κοσμημάτων , κατασκευάζω κοσμήματα και malas ,με κρυστάλλους και σύμβολα της γιόγκα, που έχουν θεραπευτικό χαρακτήρα και παρέχουν εναρμόνιση, ενδυνάμωση στα τσάκρας και την Ψυχή.

 

Από το Νοέμβρη του 2021 ιδρύθηκε η  UniCoreYoga Vacations, μια ιδέα ένωσης που η δράση της έχει σκοπό την διοργάνωση εκδρομών, σεμιναρίων και φέρνει κοντά δασκάλους και ανθρώπους  μέσα από τη γιόγκα, άλλες τεχνικές ευεξίας ,τη διατροφή και δραστηριότητες στη φύση.

 

                                                  CURRICULUM VITAE

                                        ANTRIA GOBIND RAVI PRASINOU

 

I was born in Athens with occupations in the field of sports and dance from an early age. I studied Graphic Design and then I was fascinated by the field of Creative Jewelry, which is my main source of inspiration. I maintain my own Studio since 2003, participating in exhibitions in Greece and abroad with personal collections.

 

My contact with Yoga began in 2004, with Nota Siotropou-Georgiou as teacher at Kundalini Yoga after a personal need to explore and expand the soul.

 

Then techniques such as Reiki and EFT (Emotional freedom Technique), came to open the way to self-healing and a new perception in self-awareness.

 

In 2011, through participations in festivals, I met Amar Dev Kaur, who was the source of the decision to attend the Teacher Training level 1 in 2015-2017 by KRI (Kundalini Research Institute) and IKYTA (International Kundalini Yoga Teachers Association) at GRD Ashram Greece.

 

In 2019-2023 I completed the training at level 2 with Zero Yoga Italy in collaboration with Marina Amar Dev Ktisti. During these years I have participated in Kundalini trainings and seminars, such as White Tantra in Berlin in 2017, Tantric Numerology level 1 in 2018 with Santokh Singh, seminar in the framework of the Kundalini festival in 2019 “How to become a meditation counselor” with Satya Singh.

 

Through this path, my goal is to compose and balance internal desires and external stimuli in an environment of harmony and love.

 

Since 2016 I have been teaching according to the teaching of Yogi Bhajan, on a weekly basis at the Guru Ram Das Center in Athens, in 2017-2018 I collaborated with Yoga House, in March 2017 & 2018 I participated in the 2nd & 3rd Kundalini Yoga Festival and the Full Immersion Summer Camp for Instructors 2017.

 

From 2020 until today I deliver online courses to groups of students, and private individual lessons, thus working on specific topics, developing personal goals through the empowerment of creative potential.

 

At the same time, through the profession of jewelry designer, I make jewelry and malas, with crystals and symbols of yoga, which have a therapeutic character and provide harmonization, empowerment to the chakras and the Soul.

 

Since November 2021, UniCoreYoga Vacations has been founded, an association idea whose action aims to organize excursions, seminars and brings together teachers and people through yoga, other wellness techniques, nutrition and activities in nature.

SAMADHI YOGA & Υψηλός Διαλογισμός  

Ichashaktiananda 

 

Το πρόγραμμα θα εμπεριέχει γιόγκικες αναπνοές και έναν ενεργειακό καθαρισμό των chakras που συνεισφερει στην Pratyahara- Προετοιμασία για την κατάσταση υψηλού διαλογισμού και σύνδεσης στο υπερσυνειδητό νου.

 

Ο Υψηλός διαλογισμός μας δίνει πρόσβαση στο υπερσυνειδητό , το επίπεδο της Χάρης,  όλων των δυνατοτήτων από όπου υλοποιούμε τους στόχους μας.

 

 Sat Chit Ananda Ύπαρξη, Αγνή Ευτυχία, Θεϊκή Συνειδητότητας είναι ο σκοπός της ζωής και της πνευματικής πρακτικής μας. Η ικανότητα μας να συντονιστούμε με τις ανώτερες ιδιότητες της θεϊκής μας φύσης μας απελευθερώνει βαθμιαία από τους καρμικους περιορισμούς της Maya.

 

 Οι πνευματικές Ιεροτελεστίες  φέρνουν υψηλές Θεϊκές δονήσεις στα ενεργειακά σας πεδία, εξαγνίζοντας τα και προσφέροντάς σας μια δυνατή ώθηση για την πρόοδό σας , συγχρονίζοντας μας με τις ανώτερες ευνοϊκές ενέργειες του Σύμπαντος.

 

 Οι  υψηλόι διαλογισμοί φέρνουν εύνοια και  μας απελευθερώνουν από  ψυχικά μπλοκαρίσματα του παρελθόντος.

 

Οι υψηλές διαλογιστικές  διαδικασίες μπορούν να αφυπνίζουν την Κουνταλίνη Σἀκτι που είναι η ενέργεια της εξέλιξης και της πνευματικής ανόδου μέσα μας και μια δύναμη που υποστηρίζει υψηλά επιτεύγματα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Αυτό συμβαίνει και μέσα από το Shakti pat  μέσα από έναν δάσκαλο που έχει ήδη την δραστηριοποίηση αυτή.

 

 Η πνευματική τελειότητα προέρχεται όταν καταφέρνουμε να αφυπνίσουμε την Κουνταλίνη και να την φέρνουμε στην εβδόμη τσακρα.

 

Η σχολή Εξέλιξης προσφέρει ένα σύνθετο και εντατικό πρόγραμμα προόδου, που εμπεριέχει τις πιο υψηλές τεχνικές που υπάρχουν, για την εξέλιξη του ανθρώπου.

 

                                                     

 

Ichashaktiananda  –  Δασκάλα   Γιόγκα   και Ταντρικής Παράδοσης

 

Μέσα από τα υψηλά πνευματικά επιτεύγματα της και την αφιέρωση  της προς το Θεϊκό έργο, έλαβε το πνευματικό της όνομα  το οποίο μεταφράζεται ως < Η  Ενέργεια της Θέλησης του Θεού>  Ichashaktiananda

 

Αφιερωμένη πλήρως προς το πνευματικό έργο από νεαρή ηλικία, μελετάει και εφαρμόζει τα πιο σημαντικά πνευματικά συστήματα για την εξέλιξη του ανθρώπου.

 

Εκπαίδευση    σε πολλαπλές μορφές Γιόγκα : Χάθα,  Ζνανα και  Ραζα Γιόγκα  , με ανωτέρου επιπέδου Μύστες  όπως και στην  Πνευματική Παράδοση του συστήματος  Ταντρα   Γιόγκα ,   Υψηλές Μυήσεις   βουδιστικής  γιόγκας ,    Kalachakra  και  Powa .

 

Συνολική εμπειρία στον  τομέα της διδασκαλίας του συστήματος γιόγκα και προσωπικής ανάπτυξης  : πάνω από  25 χρόνια

Είναι ιδρυτικός μέλος στο «Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος» .

 

Ο στόχος της ζωής της,  πέρα από την εφαρμογή της υψηλότερης πνευματικότητας, είναι η συμμετοχή   σε δραστηριότητες  για το συλλογικό καλό και την εξέλιξης της κοινωνίας σε ένα ανώτερο επίπεδο πνευματικότητας.

 

Ίδρυσε  την  « Σχολή  Εξέλιξης »   σχολή πνευματικής πρακτικής, γιόγκα , διαλογισμού και εναλλακτικών θεραπειών   την οποία διευθύνει  πάνω από  20 χρόνια όπου  διδάσκεται  ένα σύστημα γιόγκα και υψηλού διαλογισμού δομημένο σε 7 έτη  εξέλιξης και διδασκαλίας που εμπεριέχει δυνατές τεχνικές για την Kundalini  Shakti, την παράδοση Ταντρα γιόγκα και ανώτεροι  διαλογισμοί  και τεχνικές τιβετανικής γιόγκα, όπως  και το διαλογισμό της πνευματικής καρδιάς 

“Γιατί σε όλα είναι το όλον”

Ιωάννα Τσιρογιάννη

 

Από το Φως του Ήλιου στο Φως της Σελήνης.

 

Από την Μέρα στη Νύχτα.

 

Από το Θερμό στο Ψυχρό.

 

Από την Ανισορροπία στην Ισορροπία.

 

Ποιότητες που εναλλάσσονται και συνυπάρχουν Μέσα μας.

 

Νιώθοντας την σύνδεση αυτών των αντιθέσεων, θα μοιραστούμε την σημερινή μας πρακτική.

 

Σας περιμένω με χαρά!

 

Η Ιωάννα Τσιρογιάννη από την εφηβεία της ξεκίνησε ως αθλήτρια στο άλμα εις ύψος και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το σύγχρονο χορό, μαθητεύοντας σε διαφορετικά είδη και μεθόδους.

 

Προσέγγισε από πολύ νωρίς τον εναλλακτικό τρόπο ζωής αναζητώντας αληθινές αξίες.

 

Σπούδασε Διακόσμηση – Interior Designer και ασχολήθηκε αρκετά χρόνια ως ελεύθερη επαγγελματίας.

 

Στηv πορεία αυτή αναζωπυρώθηκε η αγάπη της και η αναζήτηση για τον εσωτερισμό και τις ολιστικές μεθόδους θεραπείας.

 

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της και είναι πιστοποιημένη Δασκάλα Χάθα Γιόγκα – Hatha Yoga: ‘’Certified of Yoga Alliance’’- (RYT 200 ) και από την “ Ι.Υ.Τ.Α.”

 

Αποφοίτησε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα, Yoga and Budo Center. Πολυάριθμες ώρες διδασκαλίας διαφορετικών προσεγγίσεων, ομαδικά και ατομικά,

 

Διαλογισμός – Οραματισμός, Nidra Yoga, Vinyasa Flow, Restorative, Partner Yoga.

 

Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στον τομέα της Φυσικοθεραπείας.

 

Διδάσκει σε ομάδες και οργανώνει ατομικές συνεδρίες από το 2005, καθώς και σεμινάρια σε κέντρα εκπαίδευσης. Συνεργάζεται με διάφορα studio και παρέχει υπηρεσίες private sessions – therapies.

 

Επιπλέον Εκπαιδεύσεις – Σεμινάρια:

 

❖ Αποφοίτησε από την European Institute of Oriental Medicine & Natural Therapies – Kέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Θεραπευτικής –

Ε.Ι.Ο.Μ.

❖ Χειροπράκτης εναλλακτικών θεραπειών, όπως του θεραπευτικού παραδοσιακού

‘’Nuad Thai’’ (Ταϋλανδέζικο) και άλλων ειδών θεραπευτικού μασάζ.

❖ Εκπαίδευση στον Ωτοβελονισμό στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

❖ Έχει το 2o Βαθμό Reiki – Okuden.

 

Συνεχίζει να επιμορφώνεται σε διαφορετικά συστήματα με πολλούς και διακεκριμένους δασκάλους στην μαθητεία της ολιστικής προσέγγισης και θεραπείας.

 

Τα ομαδικά μαθήματα αυτή την περίοδο γίνονται και online.

 

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία :

 

Mail : remedy7a@yahoo.com

 

FB page : Celestial Sense

 

Mobile : 6944 66 21 69

 

https://www.facebook.com/CelestialSense

 

 

“Παραδοχή και αποδοχή”

Κατερίνα Βλαχάκη

Θα κάνουμε την πρακτική μας εστιάζοντας πάνω σε αυτές τις 2 έννοιες, παρατηρώντας τον εαυτό μας, πως η παραδοχή 1ο στάδιο και η αποδοχή 2ο στάδιο, λειτουργούν, δίνοντας μας λύση και λύσεις, λύνοντας όλα τα δεσμά που μας κρατούν εγκλωβισμένους, σε κάθε είδους εγκλωβισμό….

 

ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΝΑΣΧΌΛΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ…ΠΡΩΤΑ ΣΑΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ  ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.

 

ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ YOGAWORKS GROOVYKIDS YOGA BIRTLIGHT YOGA ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ 2023 ΘΑ ΚΑΘΟΔΗΣΩ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΓΙΟΓΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙ 3 ΥΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΩΜΑ-ΨΥΧΗ-ΠΝΕΥΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ. Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ  ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΈΣΜΕΥΣΗ.  

 

ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

Συναντώντας τον Αυθεντικό σου Εαυτό – Breathwork & Garuda Yoga Nidra

Σπύρος Καπνιάς – Garudananda

Αν γύρω από εμένα περιστρέφονται οι πλανήτες και οι γαλαξίες, τότε Εγώ Ποιος Είμαι;

 

Αν δεν είμαι το σώμα, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μου, Ποιος άραγε είμαι; Ποιος Είμαι Εγώ;

 

Μέσα στους αιώνες ο άνθρωπος καθώς καθόταν το βράδυ μετά από μια κοπιαστική μέρα και κοιτούσε τη φωτιά, αναρωτιόταν για τον εαυτό του και προσπαθούσε να αφουγκραστεί τον Λόγο της Ύπαρξής του.

 

Αυτό είναι και το Κεντρικό Ερώτημα της Γιογκικής Παράδοσης. Προσωπικά αμφιβάλλω πλέον αν η απάντηση μας κάνει συναισθηματικά και συμπεριφοριστικά καλύτερους, όμως μας καταπραΰνει σε μεγάλο βαθμό ένα πυρηνικό συναίσθημα που είναι το Υπαρξιακό Άγχος. Έτσι όλη αυτή την ενέργεια που σπαταλούσαμε για την διαχείριση αυτού του άγχους, την χρησιμοποιούμε για την Προσωπική μας Ανάπτυξη.

 

Ακούγοντας ο άνθρωπος την αρχέγονη απάντηση μπορεί να κοιτάξει από μια απόσταση τα καθημερινά γεγονότα της ζωής του και να δει τις νέες επιλογές και τους νέους ορίζοντες που μέχρι τότε ήταν απρόσιτες σε αυτόν.

 

Η ερώτηση στην αρχή του κειμένου έγινε από τον Ραμάνα Μαχάρσι καθώς κατέβαινε ένα σούρουπο από το βουνό Tiruvannamalaiμε την συντροφιά ενός μαθητού του.

 

 

To Breathwork είναι μια Δυτική Πρακτική που σταδιακά ενσωματώνεται στη Γιόγκα και η Γιόγκα Νίντρα είναι η βαθιά χαλάρωση της Γιογκικής Παράδοσης.

    

O Spyros Kapnias – c, άρχισε να κάνει Γιόγκα από τα παιδικά του χρόνια επηρεασμένος από τον πρώτο του Guru, τον πατέρα του.

 

Από την ηλικία των 16 ετών ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες για 20 χρόνια. Πριν 26 χρόνια ξεκίνησε καθημερινή πρακτική στη Satyananda Yoga, όπου έκανε Yogic Studies. Υπήρξε μαθητής του γιού του Sri T Krishnamacharya, Sri Sribashiam για 10 έτη.

 

Έχει τα πιο κάτω Certificates: Yoga Alliance E-RYT500, 200h YogaWorks, 300h Ηatha Yoga Shiva Yoga Peeth, 200 & 300h Patanjali Yoga, 200h Yoga Therapy, Pranayama-Pranayoga, Acu-Yoga. Ashtanga Vinyasa Yoga  2 Level από Sri Manju Jois, τρία TTC με Jean Claude Garnier, Ashtanga, Pranayama, Mudra απο  B.N.S. Iyengar. Ακόμη εκπαιδεύει δασκάλους στην Yoga Nidra εδώ και 10 χρόνια στο σύστημα Garuda-Yoga Nidra. Από τα 26 του χρόνια μυήθηκε στις Σχολές της Δυτικής Εσωτερικής Παράδοσης, μελέτησε και ασκήθηκε στη Θεοσοφία, Καμπάλλα και Τάντρα.

 

Μαθήτευσε σε διαλογισμό και αναδρομές ζωής στο Ινστιτούτο του Edgar Cayce, με τον Πνευματικό Δάσκαλο κ. Βουλούκο. Ο Spyros Kapnias – Garudananda είναι Trainer & Master στην Pranayama, Breathwork, Reiki, Κλινική Ύπνωση, NLP, TLT, Life Coaching, Certified στην Αναδρομική Θεραπεία, Συνθετική Ενεργειακή Ψυχολογία και είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, στην Συναλλακτική Συμβουλευτική και στην Σωματικά Επικεντρωμένη Gestalt.

 

Η Ιερότητα της Πνοής – Pranayama της Κρίγια Γιόγκα

Ελένη Κοσσυφίδου

Η βάση του μυστηρίου της Κρίγια Γιόγκα βρίσκεται στην ανάσα, στη δύναμη της πνοής, στη δύναμη της  ουσίας της ζωής που είναι το ίδιο το Πνεύμα. 

Συγκεντρωμένοι στην σύνδεση και απορρόφηση της πνευματικής ουσίας, ενωνόμαστε σταδιακά με το ίδιο το Θείο. 

 

Το αρχέγονο σύστημα της Κρίγια Γιόγκα περιλαμβάνει τις πρώτες πέντε (5) βαθμίδες της Αστάνγκα Γιόγκα (Ashtanga Yoga) σύμφωνα με τον  Πατάντζαλι:

 

Yama (γιάμα)

Niyama (νιγιάμα)

Asana (αζάνα)

Pranayama (πραναγιάμα)

Pratyahara (πρατιακάρα)

και οδηγεί στη βαθύτατη ηθικοποίηση, κάθαρση και προετοιμασία του μαθητή.

 

Οι ασκήσεις Kriya Yoga αποσκοπούν:

 

Στην ανανέωση και εξισορρόπηση και  τον εξαγνισμό των πρανικών ρευμάτων (ενέργειας) του οργανισμού μέσω ειδικών ασκήσεων ρυθμικής αναπνοής Pranayama (πραναγιάμα) σε συνδυασμό με την απόλυτη συγκέντρωση του νου κατεύθυνσης στα  σημεία του σώματος που επιδρά η κάθε Asana.

 

Εξισορροπειταιη ενέργεια στις αιθερικες αποθήκες των Τσάκρα οπότε από καθίσταται πλήρως η λειτουργία του ενδικρινικου συστήματος 

 

Ενδυναμωνεται η  συνεργασία μυϊκού και νευρικού συστήματος,

 

Οι ειδικές νοητικές ασκήσης συγκέντρωσης – σύγκρισης, φέρουν σε πλήρη συνεργασία συνείδηση, υποσυνείδητη και υπέρ συνειδητή λειτουργία  του νού έχοντας σαν αποτέλεσμα την απαλλαγή του Νου από φοβίες,  ανασφάλειες, έξεις κ.α. προσφέροντας στον ασκούμενο “ψυχική” κάθαρση.

 

Προετοιμάζει τον  ασκούμενοο για τον Διαλογισμό με στόχο τη μετάβαση στη “βασιλική” Ράτζα Γιόγκα (Raja Yoga).

 

Όπως αναφέρεται από τον Διδάσκαλο Νικόλαο. Α. Μαργιωρή: “όσοι πέρασαν από τη σχολή της Κρίγια Γιόγκα αναγεννήθηκαν, θεραπεύτηκαν ψυχοσωματικά και τελειοποιήθηκαν“

.

Κοσσυφίδου Ελένη – Ananda 

 

Εκπαιδεύτρια Εναλλακτικών Θεραπειών και Δασκάλα της Γιόγκα. 

 

Με εξειδίκευση στην Ράτζα, Κάρμα, Γνανι, Κρίγια, Κουνταλίνι Γιόγκα. 

 

Μαθήτρια του Πνευματικού Διδασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή. 

 

Έχει  προσφέρει ανιδιοτελή υπηρεσία ως  Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γ. Γραμματέας και μέλος του Δ/Σ του “Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας” για 12 χρόνια  και εκπροσώπησε  τον Συλλόγο ως αντιπρόσωπος, σε συνέδρια της  “Κίνησης Φιλοσοφικών Ομάδων για Ελεύθερη Πνευματική Έκφραση”.

 

Έχοντας περπατήσει το μονοπάτι της εσωτερικής πραγμάτωσης επί 35  χρόνια, έχει βιώσει πως μέσα από τον προβολέα της Εσωτερικής Γνώσης και της πρακτικής της Γιόγκα και του Διαλογισμού  αποκτά την δυνατότητα ο άνθρωπος να μετουσιώνει τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής σε ευκαιρίες διεύρυνσης και υπέρβασης. Παύει να διασαλεύεται πλέον η ηρεμία και η γαλήνη του νου του οπότε ζώντας σε όποιες συνθήκες, είναι δυνατόν να βιώνει ονάνθρωπος  αγάπη,  Ευδαιμονία, γαλήνη και  πληρότητα στη ζωή του 

 

Παραδοσιακή SivaOm Yoga

Κωνσταντίνα Καραγιάννη

 

Το μάθημα της SivaOm Yoga είναι μια ολοκληρωμένη πρακτική γιόγκα που περιλαμβάνει και τα 4 βασικά παρακλάδια της.

 

Το μάθημα θα περιλαμβάνει κομμάτια pranayama, mantra, asanas και διαλογισμού. Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως του επιπέδου της πρακτικής τους. Ακόμα και αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με την γιόγκα δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να παρακολουθήσετε το μάθημα. Υπάρχουν πάντα προσαρμογές και ενναλακτικές ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

 

Θα δώσουμε έμφαση στην ηρεμία σώματος και νου, στην εναρμόνιση αυτών μεταξύ τους αλλά και εναρμόνιση με την αναπνοή. Επιδιώκουμε η κάθε πρακτική να γίνεται με πλήρη συνειδητότητα των κινήσεων και των σκέψεων, και τάση για ενδοσκόπηση. Η πρακτική μας έχει επίδραση πάντα σε 3 επίπεδα, στο πνευματικό, το συναισθηματικό και το σωματικό. Η συνέπεια στην πρακτική και η συστηματική εξάσκηση μπορούν να έχουν μαγικά αποτελέσματα στη ζωή κάποιου, ωστόσο μπορείτε να νιώσετε την ευεξία, τη χαλάρωση και την ηρεμία ήδη από το πρώτο μάθημα.

 

Η Καραγιάννη Κωνσταντίνα είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα, έχει ασχοληθεί με την τέχνη και τον αθλητισμό ως ερασιτέχνης μπασκετμπολίστρια, κατέχει πτυχίο οικονομικών, καθώς επίσης έχει ολοκληρώσει ποικίλα σεμινάρια σχετικά με το μασάζ. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, άρχισε να αναζητά άλλες διεξόδους τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική της εξέλιξη. Ούσα από μικρή εξοικειωμένη αλλά και γοητευμένη με το ευρύτερο κομμάτι της πνευματικότητας και της εσωτερικής αναζήτησης, αποφάσισε να στραφεί στη γιόγκα.

 

Η γνωριμία της με τον Ινδό Guruji Siddhartha Shiv Sunit Khanna ήταν καθοριστική, αμέσως αναγνώρισε πως αυτός θα είναι ο δάσκαλος και οδηγός της στο ταξίδι αυτό της πνευματικότητας. Έχει διδαχθεί και διδάσκει και η ίδια παραδοσιακή, αυθεντική γιόγκα, ακολουθώντας τις διδασκαλίες όπως μας έχουν δοθεί από την Ινδία. Η συγκεκριμένη πρακτική είναι η SivaOm Yoga, και η εκπαίδευση γίνεται σε επτά επίπεδα. Έχει ολοκληρώσει τα τρία πρώτα επίπεδα και συνεχίζει αδιάκοπα την εκπαίδευσή της. Σε αυτή την πορεία συνέβαλε και το πρόσφατο ταξίδι της σε ashram στις κορυφές των Ιμαλαίων στην Ινδία, όπου μπόρεσε να πάει τις γνώσεις και την πρακτική της στο επόμενο επίπεδο.

 

Μέσα από την πρακτική της γιόγκα προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή της σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, να ξεπεράσει προβλήματα του νου και του σώματος, να συνδεθεί και να βρει τον ανώτερο σκοπό της στη ζωή, και αυτά προσπαθεί να προάγει μέσω της διδασκαλίας της.

 

Είναι μια νέα αλλά φιλόδοξη δασκάλα, με πολύ πάθος και αγάπη για αυτό που κάνει.